Рецепти до Великодня: як приготувати дуже смачний м'ясний хлібець

Страва має ніжний смак і неймовірний аромат.
Попри те, що до Великодня ще місяць, пора вже придивлятися цікаві рецепти на святковий стіл. Одним із таких поділилася популярна українська блогерка із Сум Дарія Дарико. Вона розповіла і показала, як приготувати смачнючий м'ясний хлібець для застілля після посту. Він виходить не тільки дуже смачним, а й ароматним, завдяки спеціям.
М'ясний хлібець
Інгредієнти:
- м'ясний фарш – 1 кг;
- спеції до м'яса – 1/2 ст. л;
- сіль – 1 ч. л;
- борошно – 1 ст. л;
- сушена зелень цибулі, кропу та петрушки – 1 ст. л;
- майонез – 1 ст. л;
- сир слайсами – 100 г;
- шинка слайсами – 100 г;
- томатна паста – 1-2 ст. л;
- кунжут.
Спосіб приготування:
Фарш змішати із сіллю, спеціями, борошном і майонезом. Добре перемішати, можна відбити. Розділити на три частини.
Форму для запікання викласти пергаментом. На дно викласти першу частину м'яса, далі – сир, зверху – шинку, потім повторити в тій же послідовності (фарш-сир-шинка). Зверху викласти решту м'яса, змастити кетчупом і посипати кунжутом.
Відправити форму з хлібцем у духовку, розігріту до 200 градусів (режим верх-низ) на 45 хвилин. Дати охолонути у формі, потім дістати і нарізати.
Читайте також:
Курячі зрази: рецепт чудової добавки до будь-якого гарніру
Чудова страва на вечерю: рецепт солодкого перцю, фаршированого рисом та овочами
Корисна вечеря для тих, хто худне. Рецепт кабачкових рулетиків із куркою (відео)