Кулінарний шедевр за кілька хвилин: рецепт паштету зі шпротів

Якщо у вас у холодильнику є баночка шпротів, плавлений сир і мариновані огірки — саме час приготувати смачний паштет. Він стане чудовим доповненням до меню як намазка на бутерброди вранці та для святкового столу. Головні переваги такої страви — її неймовірний смак і швидкий час приготування.
Своїм перевіреним рецептом такого паштету поділилася кулінарна блогерка Крістін Азізян.
Паштет зі шпротів
Інгредієнти:
- шпроти — 1 банка;
- плавлений сир — 1 шт;
- яйце варене — 1 шт;
- мариновані огірки — 1–2 (якщо великий, то один);
- часник — 1–2 зубчики;
- зелень за бажанням.
Спосіб приготування:
Усі інгредієнти скласти в чашу блендера і перебити до однорідної маси. Готовий паштет перекласти в баночки або формочки і зберігати в холодильнику.
Зазначимо, що шпроти — дуже корисні для здоров'я, як і багато інших видів риби. У них містяться легкозасвоюваний білок, омега-3, вітаміни групи В, Е, А і D, кальцій, фосфор, залізо, магній, йод. Омега-3 поліненасичені жирні кислоти допомагають підтримувати здоров'я судин і запобігають утворенню тромбів.
Читайте також:
Найкраща намазка для тостів і бутербродів: рецепт паштету з курячої печінки за 30 хвилин
Намазка з кабачків із хрусткими брускеттами: рецепт страви для чудового сніданку (відео)
Класична закуска. Рецепт намазки на бутерброди зі смаком червоної ікри