Мінімум продуктів. Рецепт найсмачніших курячих ніжок від Євгена Клопотенка

куряча ніжка
Фото: Getty Images

Дієтичне та поживне куряче м'ясо, запечене у вершках, стане окрасою будь-якого столу.

Курячі гомілки — продукт, який користується підвищеним попитом у будь-яку пору року, оскільки з цього м'яса можна приготувати багато страв. Але найсмачніші курячі гомілки виходять у запеченому вигляді після обсмажування. Інгредієнтів для такого рецепту потрібно мінімум, а результат виходить чудовим. Як приготувати ідеальні курячі ніжки, розповів відомий український кулінар Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

  • гомілки курячі — 6 шт;
  • цибуля — 2 головки;
  • чебрець — 2 гілочки;
  • часник — 3 зубчики;
  • олія — 3 ст. л;
  • вершки (33%) — 250 мл;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

З гомілок зняти шкірку й обсмажити на 1 ст. л олії до золотистої скоринки з усіх боків без солі та перцю. Потім перекласти їх у форму для запікання і там посолити.

Цибулю нарізати середніми кубиками. На ту ж сковороду, де смажилися гомілки, додати ще ложку олії і на середньому вогні обсмажити цибулю з двома розчавленими зубчиками часнику доти, доки цибуля не стане м'якою. У процесі смаження в масу додати дрібку солі.

Потім усе це перекласти у форму, де вже складені гомілки, рівномірно розподілити і додати дві гілочки чебрецю. Залити все вершками, додати дрібку солі та перець за смаком. Запікати усе 45 хвилин за температури 180 градусів.

Раніше ми писали найкращі рецепти борщу від Євгена Клопотенка.