Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Смачна страва за пів години: легкий курячий суп від Євгена Клопотенка

курячий суп
Фото: Євген Клопотенко

Такий суп готується всього 30 хвилин і виходить смачним і поживним.

Суп на курячому бульйоні — найкраща швидка страва для вгамування голоду, яка не позначиться на фігурі, але зарядить енергією. Як приготувати його максимально смачним і корисним, розповідає відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Перш ніж почати готувати суп, він радить брати для нього куряче стегно, яке дасть бульйону більше навару, ніж філе. Щоб смак м'яса ще краще розкрився в готовій страві, Клопотенко рекомендує запекти його в духовці.

Якщо ви хочете не просто смачний суп, але й максимально корисний, до нього можна додати овочі, наприклад, помідори чері, цукіні, перець, квасолю, зелений горошок, брюссельську капусту. Усе залежить від смакових уподобань.

Відео дня

Курячий суп із тонкою вермішеллю та овочами

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 2 шт;
  • чорний перець — 3 горошини;
  • лавровий лист — 1 шт;
  • кабачки чи цукіні — 200 гр;
  • томати чері або звичайні — 150 г;
  • макарони (тонка вермішель) — 100 г;
  • солодкий перець — 1 шт.;
  • кріп — 3 гілочки;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

З курячих стегон необхідно зрізати зайвий жир, скласти в каструлю і залити 1,5 літрами води, додати чорний перець, лавровий лист, поставити все середній вогонь, довести до кипіння і варити 20 хвилин.

Поки вариться бульйон, треба підготувати овочі. Молоді цукіні або кабачок із тонкою шкіркою нарізати кубиками, не очищаючи овочі. Очистити солодкий перець і порізати його кубиками. Томати чері розрізати навпіл чи на дрібніші частини залежно від переваг.

Бульйон зняти з вогню та дістати звідти м'ясо та спеції. Обібрати курятину з кістки та скласти назад у каструлю. Поставити бульйон на середній вогонь і додати вермішель, що вариться трохи більше трьох хвилин. Через хвилину після того, як у бульйон відправилася вермішель, додати в каструлю порізані овочі, посолити та варити ще дві хвилини, після чого зняти з вогню.

Перед подачею суп можна посипати дрібно нарізаною зеленню.

Раніше ми розповідали про те, як приготувати ідеальний курячий бульйон, який може стати основою як для самостійних страв, так і використовуватися як добавка до соусів. Головний інгредієнт для його приготування — курка із синюваним відтінком. Саме вона дасть бажаний навар і золотистий колір.