Рецепт смачного зеленого борщу на овочевому бульйоні від Євгена Клопотенка

зелений борщ, рецепт
Фото: Getty Images | Ароматний зелений борщ – найкраще рішення для весняно-літнього сезону

Пісний борщ виходить неймовірно смачним, ситним і корисним.

Related video

У кожній українській родині є свій рецепт борщу, тому немає ідеального чи найсмачнішого варіанту приготування традиційної страви. Однак хитрість у тому, що червоний борщ можна варити цілий рік, незалежно від сезону, а ось зелений хочеться пробувати саме у весняно-літню пору року, коли в магазинах з'являється перша соковита свіжа зелень. Український шеф-кухар Євгена Клопотенко пропонує приготувати пісний зелений борщ на овочевому бульйоні лише за 30 хвилин.

Для приготування зеленого борщу нам знадобиться:

  • морква — 1 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • картопля — 2 шт;
  • лавровий лист — 1 шт;
  • пучок шпинату — 1 шт;
  • пучок петрушки — 1 шт;
  • пучок зеленої цибулі — 1 шт;
  • соняшникова олія – 2 ст. л;
  • перепелині яйця — 4 шт;
  • вода — 1,5-2 л;
  • сіль і перець за смаком.

Покроковий рецепт:

  • готуємо основу борщу — овочевий бульйон. Для цього чистимо половину моркви, одну цибулину, нарізаємо товстими кільцями. Заливаємо овочі водою, додаємо лавровий лист і кілька дрібок солі, варимо на невеликому вогні, довівши бульйон до кипіння. Для цього потрібно приблизно 20 хвилин;
  • паралельно з овочевим бульйоном відварюємо чотири перепелині яйця протягом 4-5 хвилин, поки вода не закипить. Якщо у вас немає перепелиних яєць, замініть їх звичайними курячими та варіть протягом восьми хвилин до готовності;
  • коли бульйон приготується, виловлюємо шумівкою овочі та лавровий лист і залишаємо варитися на маленькому вогні;
  • тим часом беремо другу половину моркви та нарізаємо дрібними кубиками чи соломкою;
  • те саме робимо з цибулею;
  • беремо дві великі картоплини. Чистимо, миємо, нарізаємо кубиком або соломкою, як і моркву;
  • беремо пучок шпинату. Добре промиваємо, зрізаємо нижню частину з корінням і нарізаємо шпинат невеликими шматками. Якщо у вас шпинат із пачки, то мити його не потрібно, він уже готовий до використання;
  • беремо пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі, миємо, складаємо разом і крупно шаткуємо. У петрушці потрібно використовувати лише верхню частину;
  • усі овочі та зелень додаємо в каструлю з бульйоном і доводимо до кипіння. Вливаємо 2 столові ложки олії і варимо протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готова. Додаємо сіль і перець за смаком, знімаємо з плити і даємо настоятися борщу приблизно 20-30 хвилин;
  • розливаємо зелений борщ по тарілках, додаємо в кожну по одному відвареному очищеному і розрізаному на дві частини перепелиного яйця або по половинці звичайного курячого яйця. Подаємо до столу зі сметаною. Смачного!

Фокус раніше пропонував приготувати печеню по-домашньому з м'яса свинини.