Печеня по-домашньому. Найкращий рецепт смаженого м'яса з картоплею

М'ясо, рецепт, смажене м'ясо
Фото: Instagram | Печеня зі свинини по-домашньому — ситна і дуже смачна страва

Апетитну страву можна приготувати як на сковорідці, так і в духовці, помістивши м'ясо та картоплю в горщики для запікання.

Related video

Назва страви "печеня" походить від слова "пекти", адже колись її готували на відкритому вогні або в печі. Сьогодні в більшості випадків досить звичайної сковороди, щоб насолодитися неймовірним смаком соковитої свинини з картоплею, які спочатку обсмажують в олії до апетитної скоринки, а потім томлять на невеликому вогні під кришкою, поки всі інгредієнти не просякнуть соком і ароматом одне одного і стануть м'якими.

Для приготування печені по-домашньому нам знадобиться:

  • Свинина — 800 г. Беріть свинячий ошийок, щоб під час приготування він залишався соковитим і м'яким;
  • Томатна паста — 2 ст. л;
  • Морква — 2 шт;
  • Цибуля — 2 шт;
  • Лавровий лист;
  • Свіжа зелень;
  • Вода — 3,5 склянки;
  • Картопля — 1 кг;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець, приправи на смак.

Покроковий рецепт:

  • Підготуємо м'ясо. Свинину ретельно миємо під проточною водою, даємо висохнути. Потім нарізаємо невеликими брусками.
  • Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо такими ж кубиками за розміром, як шматочки свинини.
  • Цибулю та моркву чистимо, миємо, нарізаємо кільцями.
  • Розігріваємо сковорідку, додавши ложку олії. Обсмажуємо шматочки м'яса близько п'яти хвилин, періодично помішуючи, поки вони не покриються апетитною скоринкою з усіх боків.
  • До смаженого м'яса додаємо моркву та цибулю, перемішуємо. Смажимо доти, доки цибуля не стане прозорою. Намагаємося частіше помішувати, щоб морква не згоріла.
  • Наливаємо у сковороду воду так, щоб вона покрила м'ясо. Потім до свого смаку додаємо приправи та закриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо печеню близько 20 хвилин.
  • Додаємо до м'яса кубики картоплі та ще води. Рівень рідини повинен бути трохи нижчим за картоплю.
  • Як тільки картопля стане м'якою, додаємо в печеню томатну пасту, розбавлену водою, сіль та цукор. За бажанням томатну пасту можна замінити помідорами.
  • Наприкінці посипаємо готову страву свіжою зеленню та подрібненим часником. Подаємо печеню гарячою.

Також печеню можна приготувати в горщиках.

  • Для цього ті самі інгредієнти поетапно обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки, після чого розкладаємо м'ясо з овочами по горщиках. На саме дно кладемо лавровий лист, потім м'ясо та картоплю, а зверху цибулю та моркву.
  • Додаємо воду так, щоб вона покривала вміст горщиків приблизно на палець.
  • Розігріваємо духовку до 220 градусів. Коли вона нагріється, відправляємо туди горщики та готуємо близько пів години.

Смачного!

Фокус раніше пропонував приготувати м'ясо французькою в новому виконанні — соковиті свинячі відбивні під цибульним конфітюром та сиром Брі без додавання майонезу.