Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Король тортів: як приготувати ідеальний "Наполеон"

наполеон
Торт Наполеон" | Фото: Скріншот

"Наполеон" недаремно називають "Його Імператорською Величністю" серед тортів.

Торт "Наполеон" — один з найсмачніших і найулюбленіших не для одного покоління ласунів. Його приготування займає чимало часу, проте якщо знайти свій ідеальний рецепт, торт стане справжнім цвяхом програми на будь-якому святі.

Класичний "Наполеон" із заварним кремом

Інгредієнти:

  • борошно — 400 г;
  • заморожене вершкове масло — 200 г;
  • сметана (15%) — 200 г;
  • яйце велике — 1 шт.
  • сіль — 0,5 ч. л.

Для крему:

  • вершкове масло кімнатної температури — 200 г;
  • згущене молоко кімнатної температури — 150 г;
  • молоко — 400 г;
  • яйце — 2 шт;
  • цукор — 100 гр + 20 г ванільного цукру;
  • борошно — 25 г;
  • крохмаль — 25 г.

Спосіб приготування:

Насамперед необхідно приготувати крем, тому що до моменту готовності коржів він повинен охолонути до кімнатної температури. Спочатку потрібно змішати яйця з цукром, ванільним цукром, борошном, крохмалем. Додати молоко. Заварити крем на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб не підгорів і в ньому не залишилося ніяких грудок. Потім остудити його до кімнатної температури.

Відео дня

Коли коржі вже готові, доробити крем. Для цього масло кімнатної температури потрібно збити протягом декількох хвилин, додати згущене молоко і знову збивати кілька хвилин до отримання пишного однорідного крему. Додати заварну основу кімнатної температури по 1 чайній ложці за раз, збиваючи до однорідності.

Тепер треба приготувати тісто. Для цього заморожене вершкове масло натерти на тертці, постійно вмочуючи його в борошно. Додати сіль до яйця, перемішати. Додати яйце та сметану до крихти з вершкового масла та борошна. Швидко замісити тісто. Довго його вимішувати не треба, достатньо все з'єднати в одну однорідну грудку. Розділити готове тісто на 8-10 рівних частин, покласти в холодильник на годину.

Після цього кожну з грудок розкатати в тонкий пласт на пергаментному папері і, наколовши виделкою, відправити в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікати 7-8 хвилин.

Ще гарячими обрізати коржі, надаючи їм однакову круглу форму, а обрізки додатково підрум'янити в духовці.

Остиглі коржі змастити кремом (по 2 ст. л. крему на корж). Верх і боки торта теж потрібно змастити кремом. З обрізків зробити крихти, перемішати їх із цукровою пудрою. Посипати крихтами верх і боки торта.

Для тих, хто любить торт із хрусткими коржами, потрібно залишити його в холодильнику на дві години. Ті ж, хто віддає перевагу просоченому, повинні потримати готовий "Наполеон" у холодильнику не менше шести годин.

Раніше ми розповідали, як спекти ідеальний медовик, і що потрібно знати, готуючи бісквіт.