Готуємо смачний салат з куркою гриль та овочами. | Фото: Instagram
Літній рецепт смачного салату із пікантною заправкою без шкоди для фігури.
Літо — час, коли зовсім не хочеться важкої їжі, для приготування якої доведеться стояти біля плити, тому вибір нерідко зупиняється на салатах. По-перше, вони чудово доповнюють м'ясо на грилі, популярне в теплу пору року. По-друге, можуть бути самостійними стравами на обід або вечерю. Пропонуємо приготувати ситний, але при цьому легкий салат із пекінської капусти із соковитою курячою грудкою на грилі. Заправку зробимо з соєвого соусу, меду та оливкової олії.
Огірки нарізаємо кубиками. В окремій великій мисці змішуємо овочі. Додаємо до них листя щавлю, попередньо їх помивши. Можна порвати листя на невеликі шматочки, можна залишити цілими.
Курячі грудки відбиваємо і підсмажуємо на грилі зі спеціями — можна додати сушені трави, прянощі, паприку. Якщо у вас немає грилю, можна скористатися сковорідкою з антипригарним покриттям. Достатньо обсмажити грудку по три хвилини з кожного боку.
Після того, як м'ясо охололо, нарізаємо його невеликими кубиками. Відправляємо у миску до овочів.
Готуємо заправку. В окремій піалі змішуємо соєвий соус і мед, додаємо оливкову олію та оцет. Суміш треба ретельно перемішати, а краще збити вінчиком до однорідності.
Заправляємо пікантним соусом салат, добре перемішуємо.
Відправляємо салат у холодильник на 30-40 хвилин, щоб усі компоненти просочилися соусом.
За бажанням до салату можна додати трохи подрібнених волоських горіхів або насіння кунжуту. Їх подрібнювати не треба. А також прикрасити салат зеленою цибулею.
Розкладаємо по салатницях і подаємо на стіл як самостійну страву.