Пальчики оближеш: гороховий суп із галушками від Лізи Глінської

галушки
Суп із горохом і галушками

Суп виходить дуже смачним і ситним.

Гороховий суп із галушками додасть нове прочитання звичному смаку двох різних страв. Як його приготувати, розповіла відома food-блогерка, переможниця другого сезону кулінарного проекту "Майстер Шеф", яка з відзнакою закінчила престижну кулінарну школу у Франції Le Cordon Bleu, Ліза Глінська на своїй сторінці в Instagram.

Для приготування такого супу (велика каструля) нам знадобиться:

  • Вода — залежно від об'єму каструлі;
  • 500 гр. гороху колотого;
  • 1 велика морквина;
  • 2 середні цибулини;
  • 400-500 гр. копчених ребер або 1 копчений курячий окіст;
  • 3-4 картоплини;
  • сіль до смаку;
  • кріп свіжий.

Для галушок:

  • 1 куряче яйце;
  • 50 гр. сметани;
  • 60 гр. борошна;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Горох для супу краще приготувати звечора: добре промити та замочити в холодній воді. Тоді в супі він повністю розвариться. Якщо часу на замочування немає, тоді додати в горох чайну ложку харчової соди, залити окропом і залишити на 15-20 хвилин, після чого добре його промити.

Підготовлений горох залити холодною водою, додати цілу моркву, сіль до смаку. Коли все закипить, варити на слабкому вогні, знімаючи піну.

Потім додаємо в суп реберця або розібраний і нарізаний на невеликі шматочки окіст, а також дрібно накришену цибулю і варимо близько 30-40 хвилин.

Далі йде черга картоплі. Нарізану кубиками, додаємо її в суп і варимо до готовності картоплі.

Моркву, що зварилася, потрібно дістати, остудити, натерти на дрібній тертці й знову відправити в каструлю.

Наступний крок — галушки. Для їхнього приготування змішуємо всі складові і, коли тісто готове, маленькою ложкою "відкушуємо" їх і відправляємо в суп. Варимо ще близько трьох хвилин, щоб усі галушки спливли на поверхню.

Наприкінці варіння додати дрібно нарізаний кріп і, за бажання, досолити.

Як приготувати ідеальний курячий бульйон. Мало хто знає, але його головний секрет — стара курка із синюватим відтінком шкіри, а не випещені магазинні тушки бройлерів. Ми також розповідали, як зварити крем-суп із сочевиці та кінзи.