Саме час приготувати: рецепт смачних вареників з вишнею на парі
Вареники з вишнею — десерт, який багато-хто любить з дитинства.
На вулиці літо, яке радує свіжими ягодами, овочами та фруктами. Тому саме час нарвати соковитих вишень і зробити вареники на парі. Ця страва виходить смачною, ситною і дуже соковитою.
Щоб приготувати такі вареники (15-20 штук), нам знадобиться:
- Кисле молоко, кефір або сироватка — 250 мл;
- Яйце — 1 шт;
- Цукор — 1 ч. л;
- Сода (не гашена) — 0,5 ч. л;
- Борошно — приблизно 400 г (може піти й більше, залежно від його якості).
Для начинки:
- Вишня — 500 г;
- Цукор — по 1 ч. л. на кожен вареник (можна менше чи більше, до свого смаку).
Спосіб приготування:
Вишні очистити від кісточок, посипати цукром та дати постояти. Якщо вишні морожені, їх використовувати як начинку без попереднього розморожування.
Перед тим, як приступити до тіста, "кисляк" потрібно добре нагріти, але стежити, щоб він не був гарячим, інакше в ньому звернеться яйце. Додати в кефір (або що ви виберете як основу) сіль, цукор, яйце, розмішати і додати невеликими порціями борошно. Додавати і вимішувати доти, доки на виході не поливається м'яке тісто. Приблизно в середині замісу разом із борошном додати соду.
В ідеалі тісто має бути дуже м'яким і навіть трохи липким. Якщо тісту дати занадто багато муки, воно вийде жорстким, і під час варіння не буде повітряним.
Замішане тісто накрити рушником та залишити на 15-20 хвилин, щоб воно відпочило.
Потім тісто розкатати, вирізати склянкою кружечки і начинити їх вишнями, процідженими від соку. Щоб начинка була солодша, у кожен вареник перед тим, як защипувати його, покласти трохи цукру.
У каструлі закип'ятити воду. Щоб вареники були ароматнішими, додати у воду пару часточок лимона і трішки кориці.
Якщо немає пароварки для вареників, обв'язати верх каструлі марлею в один шар і викладати на неї вареники, накривши каструлю кришкою. Варити близько 10 хвилин, після чого подавати до столу.
Нагадаємо, як приготувати ідеальне тісто для вареників, а також що потрібно для ледачих вареників.