Десерт, який тане у роті. Рецепт ніжного персикового зефіру

рецепт, десерт, зефір
Фото: Instagram | Такий десерт можна їсти без шкоди для фігури

Найніжніший домашній зефір на основі персиків точно порадує вас і ваших гостей.

Багатьом людям часто доводиться обмежувати себе в солодкому, щоб бути у формі. Проте що більше ми забороняємо собі їсти шкідливі продукти, то сильніше хочеться порушити власні правила. В цьому випадку краще не бігти в магазин за шкідливою шоколадкою, а приготувати смачний домашній десерт із мінімальною кількістю цукру, який можна їсти без шкоди для фігури.

Пропонуємо зробити солодкий домашній зефір на основі персиків за рецептом фуд-блогерки Valeriia Veligura.

Персиковий зефір

Інгредієнти для сиропу:

  • 75 г персикового пюре (200 г персиків);
  • 140 грамів цукру;
  • 50 мілілітрів води;
  • 5 грамів агар-агару;
  • помаранчевий барвник (за бажанням). ⠀ ⠀

Для меренги:

  • 35 г яєчного білка;
  • дрібка лимонної кислоти;
  • 35 грамів цукру. ⠀

Для прикраси:

  • 5 грамів кукурудзяного крохмалю;
  • 10 г цукрової пудри.

Покроковий рецепт:

  • Готуємо персиковий сироп. Для цього кожен персик злегка надрізаємо та занурюємо у киплячу воду на 30 секунд. Дістаємо, занурюємося в крижану воду, даємо охолонути та знімаємо шкірку.
  • Очищені персики нарізаємо на невеликі шматочки і перебиваємо блендером до пюре.
  • Ставимо каструлю з пюре на повільний вогонь і доводимо до легкого загущення. Якщо ви готуєте зефір у зимовий сезон, підійде готове персикове пюре без цукру.
  • До персикового пюре, що вийшло, додаємо 140 грамів цукру, воду, агар-агар, барвник і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння.
  • Після того, як наше пюре закипіло, зменшуємо вогонь і, помішуючи, варимо ще 4–5 хвилин.
  • У цей час в окремій ємності до яєчного білка додаємо лимонну кислоту та збиваємо на середній швидкості міксера до появи піни. Поступово всипаємо в яєчну суміш 35 г цукру та збиваємо до стійких піків.
  • Продовжуючи збивати, вводимо в яєчну суміш тонким струмком гарячий сироп — його температура повинна бути приблизно 104–106 градусів. Збиваємо суміш на максимальній потужності кілька хвилин, поки не отримаємо густу та щільну масу.
  • Поміщаємо масу в мішок кондитерський з насадкою і відсаджуємо половинки зефіру на пергамент. Залишаємо за кімнатної температури на кілька годин, а краще на ніч. ⠀ ⠀
  • З'єднуємо половинки зефіру, посипаємо сумішшю із цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю.
  • Зберігаємо у закритому контейнері до 2-х тижнів.

Смачного!

Фокус раніше писав про те, як приготувати улюблений полуничний джем королеви Єлизавети ІІ.