Смак осені. Рецепт апетитної лазаньї з гарбузом і грибами

лазанья, рецепт
Фото: Instagram | Лазанья з грибами та гарбузом під сирним асорті

Ситна й ароматна страва, яка доповнить вечір у приємній компанії.

Овочева лазанья може бути не менш смачною і ситною, ніж м'ясна, якщо додати гарбузове пюре та смажені гриби. Пропонуємо приготувати ароматну страву, тим паче, що вересень — сезон гарбуза. Рецепт із сайту Shuba.

Лазанья з гарбузом і грибами

Для приготування нам знадобиться:

  • печериці — 230 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • оливкова олія — 2 ч. л.;
  • гарбузове пюре — 450 г;
  • вершки — 1/2 склянки;
  • шавлія — 1 шт.;
  • перець чорний мелений — 1/4 ч. л.;
  • листи для лазаньї — 9 шт.;
  • сир рикота — 1 склянка;
  • сир моцарелла — 115 г;
  • пармезан тертий — 3/4 склянки.

Приготування

  • Спочатку запечемо гарбуз. Для цього розігріємо духовку до 190°С. Застелимо форму для випічки пергаментним папером і викладемо на неї почищений гарбуз, порізаний на невеликі шматочки, попередньо поливши його оливковою олією. Запікаємо гарбуз хвилин 15, поки він не стане м'яким. Після чого дістаємо, складаємо в миску і розминаємо гарбуз до пюре. Солимо і прибираємо вбік.
  • Нарізаємо дрібно гриби й обсмажуємо їх на сковорідці з невеликою кількістю олії хвилини 2-3. Додаємо до грибів дрібно нарізану цибулю, продовжуємо готувати на повільному вогні, поки цибуля не стане прозорою. Солимо грибну суміш і відкладаємо убік.
  • У невеликій мисці змішуємо гарбузове пюре, вершки, шавлію, перець і сіль, що залишилася, щоб зробити соус.
  • Викладаємо 1/2 склянки гарбузового соусу у форму для запікання, попередньо застеливши її пергаментом. Зверху викладаємо три листи лазаньї та ще 1/2 склянки гарбузового соусу поверх тіста. Розподіляємо соус так, щоб добре покрити краї листків.
  • Зверху гарбузового соусу викладаємо приблизно половину грибної суміші.
  • Зверху шарами кладемо половину рикоти, тертого сиру моцарелла та приблизно третину натертого сиру пармезан.
  • Повторюємо шари тіста, гарбуза, грибів і сиру, доки не закінчаться інгредієнти. Верхній шар має бути з тіста та пармезану.
  • Накриваємо лазанью шаром фольги і запікаємо в духовці 45 хвилин.
  • Коли настане час, дістаємо страву з духовки, посипаємо пармезаном і запікаємо ще 10-15 хвилин.
  • Перш ніж нарізати гарбузову лазанью, дайте їй постояти щонайменше 10 хвилин.

Смачного!

Фокус раніше писав, як приготувати баклажани в сметані по-одеськи.