Небезпечні продукти. Дієтологи назвали 3 найшкідливіших десерта для серця і судин
Усі знають, що надмірне споживання солодощів може нашкодити здоров'ю, але річ не лише в зайвій вазі. Є низка десертів, які можуть негативно впливати на здоров'я серця.
Багатьом ласунам складно відмовитися від десертів, але більшість із них містять занадто багато цукру. А помірне споживання цукру має вирішальне значення для зниження ваги та загального стану здоров'я. Зокрема, вживання занадто великої кількості солодких, жирних і висококалорійних десертів може згубно вплинути на ваше серце і навіть призвести до закупорювання артерій. Про це пише She Finds.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Шоколадний торт
Шоколадний торт — популярний та улюблений багатьма десерт, але він, на жаль, не корисний для вашого здоров'я. "Шоколадний торт — це десерт із високим вмістом жирів, багатий цукром і калоріями. Він зроблений з олії, цукру, борошна, яєць і шоколаду, які сприяють закупорюванню артерій і серцевим захворюванням, — каже дипломована дієтологиня й експертка зі здорового харчування Вероніка Роуз. — Шоколадний торт шкідливий для здоров'я серця, оскільки він містить насичені та трансжири, які можуть підвищити рівень поганого холестерину й знизити рівень хорошого холестерину". Ці жири також призводять до запалення в організмі, що в кінцевому підсумку може викликати захворювання серця.
Тому найкраще залишити шоколадний торт для особливих випадків і звести кількість шматочків до мінімуму. І врахуйте, що те, що шоколадний торт шкідливий для здоров'я серця, не означає, що шоколад також шкідливий. Роуз зазначає, що темний шоколад багатий на антиоксиданти і містить флавоноїди, які дійсно корисні для здоров'я вашого серця. "Темний шоколад — корисна альтернатива десерту, оскільки він містить флавоноїди, які покращують кровообіг і знижують кров'яний тиск, знижуючи ризик серцевих захворювань", — каже експертка.
Морозиво
Морозиво — один із найсмачніших літніх десертів, а жирні сорти преміумкласу, безумовно, є чудовим способом побалувати себе. Але, на жаль, хоча це може здатися нешкідливими ласощами, дієтологиня Ліза Ендрюс застерігає від надмірного вживання через його згубний вплив на здоров'я артерій. "Крім насичених жирів, жирне морозиво також містить багато цукру, який може зробити ваші артерії липкими і підвищити ймовірність відкладення бляшок і жиру", — каже вона.
Надмірне споживання цукру може призвести до низки проблем зі здоров'ям, включно з резистентністю до інсуліну і запаленням, які є чинниками ризику атеросклерозу. Крім того, поєднання насичених жирів і цукру може призвести до утворення в крові липких речовин, відомих як тригліцериди. Ці тригліцериди можуть сприяти накопиченню бляшок в артеріях, ще більше звужуючи їх і збільшуючи ризик серцевих захворювань.
Випічка
Подібно до шоколадного торта, випічка готується з цукру, борошна і вершкового масла, що шкідливо для здоров'я серця. Вживання занадто великої кількості випічки, як-от пончики, печиво і пироги, може призвести не тільки до закупорювання артерій, а й до підвищення рівня холестерину. До одного з популярних варіантів, які не рекомендує дієтологиня, належить яблучний пиріг.
"Яблучний пиріг готується з цукру, борошна, вершкового масла та яблук, а скоринка зазвичай робиться з вершкового масла. Поєднання вершкового масла і цукру шкідливе для здоров'я серця, оскільки може призвести до підвищення рівня холестерину і закупорювання артерій, — пояснює Роуз. — Яблучний пиріг з маслянистою скоринкою шкідливий для здоров'я серця, оскільки він містить насичені жири з вершкового масла і доданий цукор, що може збільшити ризик серцевих захворювань".
Пончики — ще один варіант десерту, який може призвести до запалення, збільшення ваги та погіршення здоров'я серця. "[Пончики] зазвичай смажать в олії, що містить трансжири, що може зробити їх багатими на насичені та трансжири", — попереджає Роуз.
Замість випічки з високим вмістом цукру і жиру, як-от пончики і яблучний пиріг, Роуз пропонує віддавати перевагу свіжим фруктам. Це здорова альтернатива десерту з низьким вмістом калорій, високим вмістом клітковини та антиоксидантів. "Свіжі фрукти — це корисна альтернатива десерту, оскільки в них мало калорій, багато клітковини та антиоксидантів, які можуть допомогти зменшити запалення в організмі та поліпшити здоров'я серця", — каже Роуз.
Краще уникати десертів із високим вмістом цукру, оскільки це корисно не тільки для вашої талії, а й для здоров'я серця. Ви можете задовольнити свою потребу в солодкому йогуртовим парфе з натуральними підсолоджувачами, фруктами або темним шоколадом. Ці поживні десерти не тільки допоможуть запобігти закупорюванню артерій, а й прискорять обмін речовин, що допоможе схуднути.
Нагадаємо, 4 десерти, які допоможуть стабілізувати рівень цукру в крові.
Раніше Фокус писав про те, як навмисне обмеження цукру у своєму раціоні допоможе вам поліпшити здоров'я і скинути вагу.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.