Хіт святкового столу: три незвичайні варіанти салату "Олів'є"

олів'є, салат олів'є
Фото: Getty

Традиційно в "Олів'є" додають ковбасу або куряче м'ясо. Проте існує чимало інших варіацій цієї страви, які не поступаються за смаком класиці.

Салат "Олів'є" — страва, без якої більшість із нас не уявляє святкового столу. Особливо актуальний цей рецепт у передноворічні дні. У кожної господині є свій перевірений роками спосіб приготування салату, проте сьогодні Фокус хоче поділитися рецептами, які відрізняються від класичного, але не псують його, а надають нового смаку. Спробуйте один із них і здивуйте своїх близьких.

Олів'є з язиком

Інгредієнти

  • язик яловичий — 400–500 г;
  • цибуля — 1 шт;
  • лавровий лист — 2 шт;
  • перець духмяний — 4 горошинки;
  • сіль за смаком;
  • картопля — 4–6 шт;
  • морква — 1 шт;
  • огірок свіжий — 2 шт;
  • яйця — 5 шт;
  • зелений горошок — 400 г;
  • зелень кропу — 3–4 гілочки;
  • сметана — 200 г.

Спосіб приготування:

Яловичий язик відварити у воді з цибулею, лавровим листом, перцем і сіллю. Варити необхідно на малому вогні протягом 2,5–3 годин, щоб язик був м'яким. Щоб його було легко очистити від шкірки, потрібно опустити його на 3–5 хвилин у миску з холодною водою.

Відварити картоплю, моркву та яйця.

Овочі та язик, коли вони охолонуть, нарізати дрібними кубиками. Додати до салату нарізані огірки, яйця і зелений горошок, перемішати і заправити сметаною.

Прикрасити салат зеленню і можна подавати до столу.

Олів'є з яловичим язиком Fullscreen
Олів'є з яловичим язиком
Фото: Getty

Олів'є з червоною рибою

Інгредієнти

  • картопля — 5 шт;
  • малосольна червона риба — 300 г;
  • свіжі огірки середнього розміру — 2 шт;
  • заморожений зелений горошок — 200 г;
  • вершкове масло — 30 г;
  • майонез — 120 г.

Спосіб приготування:

Картоплю відварити, остудити, почистити та нарізати кубиками. Так само подрібнити рибу й огірки. Останні за бажання можна очистити від шкірки. Олію розтопити на сковорідці й обсмажити горошок до готовності, потім остудити. Змішати всі інгредієнти та заправити майонезом.

Що стосується солі, то її додавати не потрібно, оскільки в ньому вже є солона риба.

олів'є з червоною рибою Fullscreen
Олів'є з червоною рибою не потребує досолювання
Фото: Getty

Олів'є з креветками

Інгредієнти:

  • картопля — 4 шт;
  • очищені креветки — 300 г;
  • яйця — 4 шт;
  • солоні огірки — 1 шт;
  • свіжі огірки — 1 шт;
  • зелена цибуля — 30 г;
  • майонез — 120 г.

Спосіб приготування:

Картоплю відварити, остудити й очистити. Яйця відварити круто, так само остудити й очистити. Креветки зварити в підсоленій воді. Свіжий огірок за бажанням можна очистити від шкірки. Усі інгредієнти порізати дрібними кубиками.

Усе скласти в салатницю, посолити за смаком, додати майонез, перемішати.

олів'є з креветками Fullscreen
Олів'є з креветками — вишуканий варіант улюбленої страви
Фото: Getty

Раніше Фокус писав, як приготувати смачну альтернативу "Олів'є".