Китайские ученые создали новое устройство для лучевой деактивации коронавируса (фото)
Прилад планують застосовувати для інактивації COVID на зовнішній упаковці м'яса, молока, риби та інших швидкопсувних продуктів.
Китайські вчені винайшли новий пристрій для деактивації COVID-19. За їх словами, вірус інактивується завдяки впливу низькоенергетичного потоку електронів. Про це розповідає китайське національне інформагентство "Сіньхуа".
На прес-конференції, яка відбулася у місті Шеньчжень, вчені розповіли, що новий пристрій застосовуватиме для дезінфекції упаковки харчових продуктів холодового ланцюга (м'яса, молока, риби, яєць та інших швидкопсувних продуктів, які вимагають суворого температурного контролю).
Цією розробкою займалися співробітники Китайської генеральної ядерно-енергетичної корпорації, Університету Цінхуа, Академії наук Китаю, Шеньчженського національного центру з вивчення інфекційних захворювань і Третьої народної лікарні Шеньчженя.
Нагадаємо, нещодавно ВООЗ підтвердила, що коронавірус може передаватися тваринам від людей і закликала обмежити хворим COVID контакти з вихованцями.
Звіт організації Think Global Health говорить, що у 2020 році COVID-19 став четвертою за частотою причиною смерті в усьому світі.