Ідеальний різдвяний бутерброд із залишків: ШІ пропонує додати незвичайний інгредієнт
ChatGPT склав рецепт ідеального святкового сандвіча, який, на думку штучного інтелекту, нікого не залишить байдужим.
Різдвяні та новорічні свята невблаганно наближаються, а разом із ними й турботи про те, що має бути на різдвяному столі. Багато хто погодиться, що не менш важливою є і їжа, яку ми готуємо наступного дня після свят. Як правило, до рецептури входять залишки розкоші з різдвяного та новорічного столу, з яких можна приготувати щось смачне, пише Daily Mail.
Однією з таких страв є різдвяний сандвіч, який якраз і готується із залишків того, що залишилося від святкового застілля. Можна довго сперечатися про те, яким саме має бути рецепт ідеального різдвяного сандвіча, а тому дослідники звернулися по допомогу до штучного інтелекту.
У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!
Підібрати ідеальну рецептуру різдвяного сандвіча довірили ChatGPT. За версією ШІ-бота, секрет ідеального святкового бутерброда криється в 6 ключових інгредієнтах, а саме:
- смажена індичка — можна використати залишки різдвяної або приготувати свіжу;
- начинка для індички — традиційно використовується начинка з шавлії та цибулі, вважається, що це додасть аромату та святкового вигляду;
- журавлинний соус — додасть солодкості;
- підлива — кілька крапель поліпшать смак сандвіча;
- хліб — пропонується використовувати ситний сільський хліб або м'яку булочку.
Однак найдивовижнішим виявився 6 інгредієнт, який штучний інтелект пропонує використати в різдвяному сандвічі — йдеться про шматочок сиру брі або будь-якого іншого м'якого сиру. Хтось може здивуватися, проте ШІ-бот вважає, що саме цей інгредієнт допоможе збалансувати смак.
Крім того, передбачається, що в різдвяний сандвіч можна додати шинку або бекон, а також шар брюссельської капусти, щоб надати страві пікантного смаку.
До речі, раніше ChatGPT вже спробував скласти рецепт ідеального англійського сніданку, на думку ШІ, до нього мають входити: хрусткий бекон, яйця, свинячі ковбаски та тост.
Раніше Фокус писав про те, що нобелівський фізик пояснив, як потрібно варити пасту, і тепер усі сваряться.