Що можна зробити зі зварених макарон: італійський кухар поділився простим рецептом (фото)

паста, макарони, рецепт страви з макаронів
Фото: Shutterstock

Розумний рецепт, який показує, що саме можна зробити із залишками спагеті — і він абсолютно ідеальний для обіду.

Зварили забагато локшини — не біда. Не треба її викидати, оскільки з неї можна приготувати смачні страви. Відомий італійський шеф-кухар Дженнаро Контальдо поділився способом використання залишків пасти, який чудово підходить для обіду. Про це пише Mirror.

Рецепт пасти з сиром та помідорами

  • Розбийте чотири свіжі яйця в миску і трохи посоліть (не дуже багато, оскільки ваша паста вже варилася в підсоленій воді) і поперчіть.
  • Збийте масу виделкою, перш ніж додати трохи тертого пармезану (приблизно 40 г). Якщо у вас немає пармезану, інший тертий сир підійде так само добре.
  • Знову збийте, перш ніж додати спагеті — приблизно 400 г розраховано на 4-5 осіб. Візьміть виделку та перемішайте все разом, після чого макарони почнуть розпушуватися.
  • Додайте 3 ст ложки оливкової олії в сковороду і всипте макаронну суміш і залиште тушкуватися на помірному вогні 5 хвилин, не помішуючи.
Fullscreen
  • Після закінчення цього часу помістіть деко в духовку — приблизно 200 градусів за Цельсієм ще на п'ять хвилин.
  • Поки воно готується, наріжте 5-6 помідорів черрі.
  • Зніміть макаронну суміш. Накрийте тарілкою і переверніть вашу страву на тарілку, потім поверніть макарони назад на сковороду — іншою стороною вгору.
  • Візьміть кульку моцарели і наріжте скибочками. Додайте помідори та моцарелу на пасту, додайте трохи солі, перцю та оливкової олії, а потім знову поставте в духовку ще на п’ять хвилин.
  • Вийміть і натріть ще трохи пармезану зверху разом з листям свіжого базиліка.

І вуаля, ваша страва готова до вживання! Подавайте шматочками.

Fullscreen

Нагадаємо, що Фокус писав, як приготувати ідеальне тісто для пиріжків та як зробити зелені помідори по-грузинськи.