Запалення і збільшення ваги. Дієтологи назвали найшкідливіший тип борошна

Біле борошно шкода, рафіноване борошно, чим замінити біле борошно
Фото: Freepik | Яке борошно краще виключити з раціону

Експерти у сфері харчування та дієтології наполягають на тому, що є один вид борошна, який більше не слід використовувати, тому що цей продукт сприяє збільшенню ваги та запаленню.

Збільшення ваги і запалення є взаємопов'язаними проблемами зі здоров'ям, на які часто впливає вибір продуктів харчування. Хронічне запалення може сприяти ожирінню, в той час як надмірна вага, своєю чергою, може посилити запалення, замикаючи коло і збільшуючи проблеми зі здоров'ям. Деякі види борошна можуть зіграти несподівану роль у цьому процесі. Борошно дуже поширений інгредієнт у продуктах харчування, починаючи від білого хліба і макаронів і закінчуючи випічкою. Про один із найгірших видів борошна, якого слід уникати, пише She Finds.

Рафіноване борошно

Біле борошно шкода, чому не можна їсти біле борошно Fullscreen
Пшеничне борошно
Фото: Freepik

Якщо ви часто випікаєте або їсте багато вуглеводів, ви, ймовірно, споживаєте велику кількість борошна. Дієтологиня Крутіка Нанаваті зазначає, що ви маєте бути обережними з рафінованим борошном, оскільки воно може "саботувати ваші зусилля зі зниження ваги". В основному це пов'язано з тим, що рафіноване борошно, як і багато перероблених продуктів, "калорійне і має невелику поживну цінність".

Крім того, ще одним серйозним ризиком використання цього інгредієнта є підвищення рівня цукру в крові. Нанаваті пояснює, що "рафіноване борошно має вищий глікемічний індекс, ніж цільнозернове борошно, що означає, що воно швидше підвищує рівень цукру в крові. Це може призвести до посилення відчуття голоду і тяги до їжі, а також сприяти збільшенню ваги", — попереджає вона.

біле борошно шкода, чим замінити борошно Fullscreen
Пшеничне борошно
Фото: Freepik

Ба більше, якщо ви часто вживаєте продукти, приготовані з рафінованого борошна, ви також піддаєте себе вищому ризику розвитку діабету 2 типу і серцевих захворювань.

Якщо ви любите часто їсти страви, що містять борошно, є кілька здоровіших альтернатив, наприклад, мигдальне борошно. Мигдальне борошно — чудовий протизапальний варіант, виготовлений із меленого мигдалю. Це борошно багате на корисні жири, білок і клітковину. Ще один чудовий варіант — це цільнозернове борошно, воно зберігає висівки і зародки, що робить його більш поживним варіантом.

Нагадаємо, 10 варіантів корисного борошна без глютену.

Раніше Фокус писав про те, що експерти назвали найшкідливішу випічку для вашого здоров'я.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця