Огірок, який додається до салату, надає йому "літнього" смаку.
На вихідних кожна господиня хоче порадувати рідних та близьких якоюсь небанальною та смачною стравою. Пропонуємо приготувати легкий, ситний та яскравий салат із крабовими паличками, без рису, але з кукурудзою. Він стане чудовим доповненням як до основних страв, так і цілком може бути самостійною стравою.
Салат з крабовими паличками
Складові:
- Солодка консервована кукурудза – 100 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Свіжий огірок – 1 шт.;
- Крабові палички – 100 г;
- Кріп (за бажанням) – кілька гілочок;
- Майонез – 2-3 ст. л.;
- Сіль, перець чорний мелений – до смаку.
Спосіб приготування:
Якщо крабові палички заморожені, дістати їх і розморозити до кімнатної температури. Відварити яйця, залити їх холодною водою і тільки після охолодження почистити. Крабові палички нарізати кубиками, такого ж розміру нарізати яйця. Огірок очистити від зеленої шкірки і також порізати на такі ж кубики, як палички та яйця. Кукурудзу висипати на сито, щоб стекла рідина, і додати в миску.
Все посолити, поперчити, за бажання порізати кріп і заправити майонезом. Майонез можна брати будь-який, який більше подобається. Поставити салат на пів години в холодильник, щоб він просочився. Тоді страва буде смачнішою.
Нагадаємо, як приготувати класичний вінегрет та салат "Венеція".