Істинно народний рецепт, який неясно, коли з'явився. Але він досі популярний.
Салат із моркви з сиром — це простий, ситний та смачний салат, який легко приготувати з доступних продуктів.
За часів СРСР цей рецепт називали "Веснушка" або "Білочка", через помаранчевий колір. Але також він відомий просто, як салат із моркви. Якщо у вас є час, ви можете сервірувати його порційно: у тарталетках або половинках варених яєць.
Морквяний салат із сиром
Складові:
- Морква — 2 штуки;
- Часник — 1 зубчик;
- Твердий сир — 80 г;
- Майонез, петрушка, сіль, мелений чорний перець.
Моркву миємо, чистимо і натираємо на великій тертці. Також натираємо на великій тертці сир. Нарізаємо петрушку. Змішуємо моркву, сир, петрушку, додаємо часник, пропущений через прес, і заправляємо майонезом. Додаємо сіль та перець. Салат готовий.
Також ви можете не натирати, а нарізати моркву соломкою або скористатися теркою для моркви по-корейськи. І головне, приготувавши салат, поставте його настоятися хоча б на годину, так він стане ще смачнішим.
Також з моркви ви можете приготувати "Морква по-корейськи" — одну з найпопулярніших гострих закусок на святковому столі.
Цікаво, але територіально морква по-корейськи не має жодного стосунку до Кореї. Цей салат вигадали емігранти, які влаштувалися на сході СРСР.
А приготувавши моркву по-корейськи, ви можете вживати її як є, а можете приготувати, використовуючи її, салат "Валерія". Крім моркви по-корейськи вам знадобляться варені яйця, крабові палички та консервована кукурудза.