Розділи
Матеріали

Ситний перекус: рецепт арабських млинців із начинкою

Фото: djama_food/instagram

За бажання в начинку можна додати помідор і пекінську капусту.

Млинці з начинкою — універсальний варіант як для вечері, так і для перекусу на роботі або в школі. Пропонуємо приготувати арабські млинці за рецептом із блогу djama_food.

Арабські млинці

Складові:

  • Молоко — 500 мл;
  • Борошно — 2 скл.;
  • Окріп — 1 скл.;
  • Дріжджі — 2 ст. л.;
  • Цукор — 2 ч. л.;
  • Сіль — 1/2 ч. л..

Для начинки:

  • Куряче філе — 200 гр;
  • Печериці — 300 гр;
  • Сир — 100 гр;
  • Вершки — 50 мл;
  • Олія — 3 ст. л.;
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сіль, чорний перець до смаку;

За бажанням можна додати в начинку пекінську капусту й помідор.

Спосіб приготування:

У глибокий посуд влити молоко, окріп, перемішати, потім туди додати цукор, сіль і дріжджі. У кілька заходів просіяти борошно та знову добре перемішати. Тісто на млинці готове. Залишити його на 15 хвилин, щоб тісто трохи піднялося, а потім спекти млинці на сухій сковороді з одного боку до рум'яності, з іншого млинець повинен повністю схопитися і все, не потрібно підсмажувати до рум'яності.

Куряче філе дрібно порізати й обсмажити на олії, додавши потім дрібно порізану кубиками цибулю та дрібно нарізані гриби й смажити на невеликому вогні ще 15 хвилин. Зняти кришку, дати соку випаруватися й додати сіль, чорний перець і вершки. Готувати ще кілька хвилин.

Сформувати млинці, як показано на відео, та випікати готові млинці в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. До столу подавати гарячими. Можна подавати зі сметаною чи будь-яким соусом.

Як приготувати ажурні млинці, а також як зробити ідеальне тісто для пиріжків.