Американська піца зазвичай вища і м'якша, ніж звичайна, та із начинки у ній — ковбаса і сир.
Піци багато не буває, тому не дивно, що рецепти з приготуванням цієї простої та смачної страви завжди користуються підвищеною популярністю. Сьогодні пропонуємо спробувати приготувати піцу за рецептом із блогу "Збірка рецептів".
Американська піца
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г;
- Вода тепла – 350 мл;
- Дріжджі – 7 г;
- Цукор – 1 ст. л.;
- Сіль — 1/3 ч. л.;
- Оливкова олія – 20 мл;
- Моцарелла – 200 гр;
- Пепероні ковбаса – 100 г;
- Протерті томати – 300 мл;
- Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.;
- Орегано;
- Цукор – 1 ст. л.;
- Сіль – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
У теплу воду додати дріжджі та цукор, перемішати, додати сіль, борошно, оливкову олію та замісити тісто. Забрати його на годину в тепле місце, щоб воно підійшло.
Коли тісто підніметься, його можна поділити на дві частини, тільки тоді ковбаси та сиру для начинки треба взяти більше. Розкотити тісто і покласти на змащений лист і зробити по краях бортик.
На низ піци вилити томатний соус. Для приготування в протерті томати треба додати дрібно нарізану цибулю, сіль, цукор і сушені трави, злегка потушкувати, а коли охолоне, покрити ним піцу. Зверху розкласти сир та тонкий шар ковбаси.
Випікати піцу в розігрітій до 250 градусів духовці 15-20 хвилин|мінути|. Готову страву прикрасити зеленню.
На відміну від стандартної піци, американська виходить вищою і м'якшою.
Як приготувати піцу на сковороді, а також як зробити ідеальне тісто для піци.