Американська піца: простий та доступний рецепт

Американська піца
Фото: Getty | Американська піца

Американська піца зазвичай вища і м'якша, ніж звичайна, та із начинки у ній — ковбаса і сир.

Піци багато не буває, тому не дивно, що рецепти з приготуванням цієї простої та смачної страви завжди користуються підвищеною популярністю. Сьогодні пропонуємо спробувати приготувати піцу за рецептом із блогу "Збірка рецептів".

Американська піца

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г;
  • Вода тепла – 350 мл;
  • Дріжджі – 7 г;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сіль — 1/3 ч. л.;
  • Оливкова олія – 20 мл;
  • Моцарелла – 200 гр;
  • Пепероні ковбаса – 100 г;
  • Протерті томати – 300 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.;
  • Орегано;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

У теплу воду додати дріжджі та цукор, перемішати, додати сіль, борошно, оливкову олію та замісити тісто. Забрати його на годину в тепле місце, щоб воно підійшло.

Коли тісто підніметься, його можна поділити на дві частини, тільки тоді ковбаси та сиру для начинки треба взяти більше. Розкотити тісто і покласти на змащений лист і зробити по краях бортик.

На низ піци вилити томатний соус. Для приготування в протерті томати треба додати дрібно нарізану цибулю, сіль, цукор і сушені трави, злегка потушкувати, а коли охолоне, покрити ним піцу. Зверху розкласти сир та тонкий шар ковбаси.

Випікати піцу в розігрітій до 250 градусів духовці 15-20 хвилин|мінути|. Готову страву прикрасити зеленню.

На відміну від стандартної піци, американська виходить вищою і м'якшою.

Як приготувати піцу на сковороді, а також як зробити ідеальне тісто для піци.