Яскравий і дуже смачний святковий салат із пекінською капустою та апельсинами: покроковий рецепт
Завдяки пекінській капусті салат виходить легким, а апельсин надає йому пікантної кислинки.
Яскравий і смачний салат із пекінською капустою, апельсинами та куркою стане справжньою окрасою святкового столу та порадує присутніх незвичайним поєднанням смаків. Як його приготувати, розповіла кулінарна блогерка Крістін Азізян.
Святковий салат з апельсинами та пекінською капустою
Інгредієнти:
- пекінська капуста — 200-300 г;
- відварена куряча грудка — 200-300 г;
- морква свіжа — 1 шт.;
- огірок свіжий — 1 шт.;
- яйце, зварене круто, — 1 шт;
- консервована кукурудза — 100 г;
- апельсини, очищені від шкірки та прошарків, — 1-2 шт;
- сметана чи майонез для заправки. Можна також замість майонезу заправити олією, лимонним соком і гірчицею.
Спосіб приготування:
Відварену курку та яйце порізати тонкими смужками, моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи, апельсини розібрати на часточки і нарізати невеликими шматочками, капусту пошаткувати.
Усі інгредієнти змішати в глибокій мисці, додати половий сік апельсина, заправити майонезом посолити, поперчити за смаком і можна подавати. Якщо перед подачею до столу салат трохи постоїть у холодильнику, його смак буде ще більш насиченим.
Нагадаємо, як приготувати салат "Граф" та м'ясний салат до святкового столу.