Яскравий і дуже смачний святковий салат із пекінською капустою та апельсинами: покроковий рецепт

салат
Фото: kristinazizian/instagram

Завдяки пекінській капусті салат виходить легким, а апельсин надає йому пікантної кислинки.

Яскравий і смачний салат із пекінською капустою, апельсинами та куркою стане справжньою окрасою святкового столу та порадує присутніх незвичайним поєднанням смаків. Як його приготувати, розповіла кулінарна блогерка Крістін Азізян.

Святковий салат з апельсинами та пекінською капустою

Інгредієнти:

  • пекінська капуста — 200-300 г;
  • відварена куряча грудка — 200-300 г;
  • морква свіжа — 1 шт.;
  • огірок свіжий — 1 шт.;
  • яйце, зварене круто, — 1 шт;
  • консервована кукурудза — 100 г;
  • апельсини, очищені від шкірки та прошарків, — 1-2 шт;
  • сметана чи майонез для заправки. Можна також замість майонезу заправити олією, лимонним соком і гірчицею.

Спосіб приготування:

Відварену курку та яйце порізати тонкими смужками, моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи, апельсини розібрати на часточки і нарізати невеликими шматочками, капусту пошаткувати.

Усі інгредієнти змішати в глибокій мисці, додати половий сік апельсина, заправити майонезом посолити, поперчити за смаком і можна подавати. Якщо перед подачею до столу салат трохи постоїть у холодильнику, його смак буде ще більш насиченим.

Нагадаємо, як приготувати салат "Граф" та м'ясний салат до святкового столу.