Розділи
Матеріали

Смачне печиво без борошна. Рецепт домашніх козинаків

Фото: Скриншот | Печиво-козинаки – робиться без борошна

Козинаки можна купити в будь-якому супермаркеті, але смачнішими вони будуть, якщо приготувати їх самостійно.

Козинаки (або гозмнаки), це традиційні грузинські ласощі. Їх зазвичай готують із насіння соняшника та волоських горіхів із медом, або патокою. Але рецепт можна міняти, як завгодно, додаючи будь-яке насіння і горіхи до смаку. Це відмінний перекус і смачні ласощі до чаю.

Козинаки

Інгредієнти:

  • цільнозернові пластівці — 130 г;
  • насіння соняшника очищене — 1 склянка;
  • гарбузове насіння — 2 ст. л.;
  • насіння льону — 3 ст. л.;
  • насіння чіа — 1 ст. л.;
  • 1 яйце (можна замінити на банан);
  • кислувате варення — 4 ст. л.;
  • ванільний цукор — 10 г.

Поламайте цільнозернові пластівці руками і перемішайте з насінням. В окремій мисці збийте яйце з ванільним цукром і варенням. Може підійти будь-яке на ваш смак: апельсинове, журавлинне, або з чорної смородини. Змішайте сухі інгредієнти з яєчною сумішшю і добре перемішайте.

Деко застеліть пергаментом, і на нього викладайте майбутнє печиво у будь-якій формі, в якій заманеться.

Випікати або підсушувати їх потрібно в духовці, розігрітій до 180 градусів. Займе приблизно 20 хвилин. Тоді печива-козинаки вийдуть дуже хрусткими, якщо хочете, щоб вони були м'якшими, тримайте в духовці менше часу.

Після приготування повністю їх остудіть.

Також ви можете приготувати найсмачніше печиво з корицею. Цей рецепт підійде справжнім фанатам цієї спеції, тому що кориці в ньому достатньо.