Розділи
Матеріали

Корисна вечеря: сьомга, тушкована у вершках

Фото: cook_with_me_at_home | Сьомгу у вершках найкраще подавати з картоплею

За хвилину до закінчення тушкування рибу необхідно посипати дрібно нарізаною зеленню.

Червона риба — справжнє джерело вітамінів, тому будь-яка страва з нею буде корисною і поживною. Пропонуємо порадувати домочадців смачною вечерею із сьомги, запеченої у вершковому соусі. Вона готується швидко та просто за рецептом із блогу "Смачні рецепти на кожен день".

Сьомга у вершках

Інгредієнти:

  • сьомга чи лосось — 750 г;
  • вершки жирні — 350 мл;
  • лимон — 1/2 шт.;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • оливкова олія — 1 ст. л;
  • спеції — сіль, перець, приправа до риби (за бажанням);
  • кріп — за смаком.

Спосіб приготування:

Рибу добре помити, обсушити паперовим рушником, очистити від кісток, зняти шкіру та порізати середніми шматками. Скласти в миску, додати приправи, сіль, перець і сік лимона, залишити на 30 хвилин, щоб спеції та сіль добре просочили рибу.

На сковорідку налити оливкову олію, розігріти, потім викласти шматочки риби. Смажити по чотири-п'ять хвилин, перевертаючи. На іншій сковорідці підігріти вершки, додати пропущений через прес часник, тушкувати кілька хвилин, помішуючи. Додати спеції. Готовий соус вилити в сковорідку, де смажиться риба, обережно перемішати, довести до кипіння. Зменшити вогонь і тушкувати ще шість-сім хвилин. За хвилину до закінчення приготування посипати рибу свіжою дрібно порізаною зеленню.

Раніше Фокус писав, як приготувати слабосолону рибу за рецептом Євгена Клопотенка.