В ідеалі для котлет потрібне крабове м'ясо, але крабові палички з успіхом його замінюють.
Крабові палички — універсальний продукт, із якого модно приготувати чимало смачних страв. Найчастіше їх використовують для салатів, роблять із них закусочні торти й навіть роли. А ось у блозі "Мамині рецепти" розповіли, як зробити з них котлети. В ідеалі для них потрібне крабове масло, але оскільки продукт дорогий і рідкісний, крабові палички з успіхом замінять його.
Крабові котлети
Інгредієнти:
- крабове м'ясо чи крабові палички — 200 гр;
- твердий сир — 50 гр;
- яйце — 1 шт.;
- сметана — 2 ст.л.;
- борошно — 30 гр;
- сіль до смаку;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
Крабове м'ясо (або палички) натерти на дрібній тертці. Якщо використовуються крабові палички, краще їх відразу потримати в морозилці, щоб вони підмерзли, тоді їх легше натерти. Сир теж натерти на дрібній тертці, висипати все в глибоку миску. Туди ж додати яйце, сметану, борошно, сіль до смаку, все добре перемішати.
Сформувати котлети, обсмажити на олії на сковорідці по 2-3 хвилини з кожного боку на невеликому вогні.
Раніше Фокус писав, як приготувати закусочний торт із крабових паличок, а також салат, який стане окрасою будь-якого святкового столу.