Розділи
Матеріали

На святковий стіл. Рецепт салату з консервованим тунцем і маринованими огірками

Фото: Getty Images | Салат з консервованим тунцем та маринованими огірками

Салат виходить легким, але водночас ситним.

Салат з консервованим тунцем та маринованими огірками — це легкий та апетитний салат, який підійде для повсякденного меню або для святкового столу. Він готується дуже просто та швидко з доступних продуктів. І ви можете приготувати його на Великдень.

Тунець містить багато білка та корисних жирних кислот, а огірки додають салату свіжості.

З майонезу та грецького йогурту виходить ніжна та ароматна заправка, яка добре поєднується з лимонним соком та червоною цибулею. Цей салат можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м'яса чи риби. Фокус розкаже, як його приготувати.

Салат із тунцем

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки майонезу;
  • 2 столові ложки грецького йогурту;
  • половинка лимона;
  • невелика червона цибулина;
  • три мариновані огірки;
  • 240 г консервованого тунця;
  • сіль, мелений чорний перець.

Змішайте в невеликій мисці майонез, йогурт та лимонний сік. Це буде ваша заправка для салату.

Наріжте червону цибулину дрібними кубиками чи півкільцями. Наріжте огірки тонкими скибочками чи кубиками. Відкрийте банку з тунцем і злийте рідину. Розімніть м'якоть тунця вилкою.

У великому салатнику змішайте цибулю, огірки та тунець. Посоліть і поперчіть до смаку.

Залийте салат заправкою та добре перемішайте. За бажання можна додати свіжий салат на кшталт лоло-россо.

Подавайте салат у холодному чи кімнатному вигляді. За бажання прикрасьте зеленню.

Майонез ви можете приготувати і самостійно, Фокус розповідав, як це зробити. Також ви можете приготувати смачну класику: салат "Нісуаз" із печінкою тріски.