На святковий стіл. Рецепт салату з консервованим тунцем і маринованими огірками
Салат виходить легким, але водночас ситним.
Салат з консервованим тунцем та маринованими огірками — це легкий та апетитний салат, який підійде для повсякденного меню або для святкового столу. Він готується дуже просто та швидко з доступних продуктів. І ви можете приготувати його на Великдень.
Тунець містить багато білка та корисних жирних кислот, а огірки додають салату свіжості.
З майонезу та грецького йогурту виходить ніжна та ароматна заправка, яка добре поєднується з лимонним соком та червоною цибулею. Цей салат можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м'яса чи риби. Фокус розкаже, як його приготувати.
Салат із тунцем
Інгредієнти:
- 2 столові ложки майонезу;
- 2 столові ложки грецького йогурту;
- половинка лимона;
- невелика червона цибулина;
- три мариновані огірки;
- 240 г консервованого тунця;
- сіль, мелений чорний перець.
Змішайте в невеликій мисці майонез, йогурт та лимонний сік. Це буде ваша заправка для салату.
Наріжте червону цибулину дрібними кубиками чи півкільцями. Наріжте огірки тонкими скибочками чи кубиками. Відкрийте банку з тунцем і злийте рідину. Розімніть м'якоть тунця вилкою.
У великому салатнику змішайте цибулю, огірки та тунець. Посоліть і поперчіть до смаку.
Залийте салат заправкою та добре перемішайте. За бажання можна додати свіжий салат на кшталт лоло-россо.
Подавайте салат у холодному чи кімнатному вигляді. За бажання прикрасьте зеленню.
Майонез ви можете приготувати і самостійно, Фокус розповідав, як це зробити. Також ви можете приготувати смачну класику: салат "Нісуаз" із печінкою тріски.