Готову страву можна додатково посипати зеленню.
Якщо не знаєте, що приготувати на обід, щоб було смачно, поживно і дуже апетитно, рецепт запеченої картоплі із сирною начинкою від кулінарної блогерки Христини — саме те, що потрібно. Таку страву не соромно поставити навіть на святковий стіл, настільки чудова вона виходить. Кількість інгредієнтів для нього розраховуйте, виходячи з кількості тих, кого збираєтесь годувати.
Запечена картопля з сирною начинкою
Інгредієнти:
- картопля;
- кисломолочний сир;
- шинка;
- печериці;
- кріп;
- зелена цибуля;
- часник;
- масло;
- сіль, перець – за смаком;
- італійські трави.
Спосіб приготування:
Картоплю добре помити і відварити до готовності у підсоленій воді в шкірці. Поки вона вариться, гриби почистити й обсмажити до золотистості, те ж зробити із шинкою.
На лист, застелений пергаментом, викласти часник, вершкове масло, картоплю і злегка її придавити. Посипати італійськими травами, відправити в духовку, розігріту попередньо до 200 градусів, на 10-15 хвилин.
Змішати гриби із шинкою, зеленню та сиром, викласти начинку на готові картоплини. Страва готова, і її можна подавати до столу. За бажання зверху можна посипати рубаною зеленню для ще більш насиченого смаку.
Раніше Фокус писав, як приготувати смажену картоплю по-східному.