Родзинка страви – в особливому маринаді.
Маринована риба – дуже смачна та корисна страва, якщо вибрати "свій" рецепт. Пропонуємо вам приготувати мариновану скумбрію за рецептом експертки зі швидкої та смачної їжі, посолки проекту Джеймі Олівера в Україні Дарії Дорошкевич. Вона виходить соковитою, ніжною та з приємним смаком.
Риба в маринаді з кропу
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт. (невеликі). Можна взяти будь-яку іншу рибу;
- часник – 2 зубчики (бажано брати молодий);
- кріп – пучок;
- цедра половини лимона;
- мариновані каперси – 1 ст. л;
- оливкова олія – 2 ст. л;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Часник порізати, скласти в чашу блендера, туди ж – цедру лимона, дрібно посічений кріп, каперси, сіль та оливкову олію. Все подрібнити.
Скумбрію (або будь-яку іншу рибу) помити й обов'язково добре просушити рушником, щоб потім не стікав маринад. Очистити її від кісток, хвоста, плавників, розрізати вздовж хребта. Натерти маринадом з обох боків і залишити не менше ніж на 30 хвилин. Потім посмажити на оливковій олії з обох боків разом із кропом.
Раніше Фокус писав, як приготувати слабосолону рибу за рецептом Євгена Клопотенка.