Такий спосіб приготування підійде, якщо ви робите закуску невеликими порціями.
У сезон закаток для приготування салатів і овочів на зиму підійдуть не тільки каструлі та миски, а й навіть мультиварка. Багато господинь успішно варять у них варення, а ми пропонуємо рецепт баклажанів у мультиварці, яким поділилися автори кулінарного блогу "Домашня консервація". Він підійде для тих, хто робить заготовки невеликими порціями.
Баклажани в мультиварці
Інгредієнти:
- баклажани — 2 кг;
- помідори — 1 кг;
- цибуля — 400 г;
- морква — 4-6 шт;
- солодкий перець — 4-6 шт;
- цукор — 1/2 склянки;
- сіль — 2 ст. л;
- часник — 3-4 зубчики;
- лавровий лист — 1-2 шт;
- рослинна олія — 5 ст. л;
- вода — 2 склянки;
- петрушка — пучок;
- чорний перець горошком.
Спосіб приготування:
Усі овочі помити і почистити. Баклажани нарізати часточками або кубиками, цибулю дрібно нарубати, помідори порізати часточками, моркву — соломкою, перець — кільцями, петрушку дрібно нарізати. Помідори і солодкий перець посипати сіллю і почекати, поки вони не дадуть сік. У чашу мультиварки налити олію, викласти шарами: помідори, солодкий перець, цибулю, баклажани, моркву, петрушку. Додати перець горошком і лавровий лист. Додати кілька склянок води. Тушкувати все 40-50 хвилин у режимі "Тушкування". За пару-трійку хвилин до готовності додати натертий часник. Гарячим розкласти по стерилізованих банках.
Раніше Фокус ділився трьома рецептами закуски з баклажанів у соусі, а також розповідав, як приготувати баклажани з часником і кропом.