Розділи
Матеріали

Баклажани в мультиварці: рецепт смачної заготовки на зиму

Оксана Ханас
Фото: Getty

Такий спосіб приготування підійде, якщо ви робите закуску невеликими порціями.

У сезон закаток для приготування салатів і овочів на зиму підійдуть не тільки каструлі та миски, а й навіть мультиварка. Багато господинь успішно варять у них варення, а ми пропонуємо рецепт баклажанів у мультиварці, яким поділилися автори кулінарного блогу "Домашня консервація". Він підійде для тих, хто робить заготовки невеликими порціями.

Баклажани в мультиварці

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 кг;
  • помідори — 1 кг;
  • цибуля — 400 г;
  • морква — 4-6 шт;
  • солодкий перець — 4-6 шт;
  • цукор — 1/2 склянки;
  • сіль — 2 ст. л;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • лавровий лист — 1-2 шт;
  • рослинна олія — 5 ст. л;
  • вода — 2 склянки;
  • петрушка — пучок;
  • чорний перець горошком.

Спосіб приготування:

Усі овочі помити і почистити. Баклажани нарізати часточками або кубиками, цибулю дрібно нарубати, помідори порізати часточками, моркву — соломкою, перець — кільцями, петрушку дрібно нарізати. Помідори і солодкий перець посипати сіллю і почекати, поки вони не дадуть сік. У чашу мультиварки налити олію, викласти шарами: помідори, солодкий перець, цибулю, баклажани, моркву, петрушку. Додати перець горошком і лавровий лист. Додати кілька склянок води. Тушкувати все 40-50 хвилин у режимі "Тушкування". За пару-трійку хвилин до готовності додати натертий часник. Гарячим розкласти по стерилізованих банках.

Раніше Фокус ділився трьома рецептами закуски з баклажанів у соусі, а також розповідав, як приготувати баклажани з часником і кропом.