Розділи
Матеріали

Квашені гострі помідори на зиму: рецепт пікантної та корисної закуски

Оксана Ханас
Фото: Домашня консервація

Уже через 2-3 тижні помідори, приготовані таким способом, готові до вживання.

Квашені помідори — одна з найпопулярніших і найкорисніших заготовок на зиму. Вони містять вітаміни А, С, К, групи В, природну клітковину, калій, кальцій, фосфор, магній, фолієву кислоту. Якщо помідори засолені правильно, у них зберігається важливий антиоксидант лікопін (саме завдяки йому помідори зберігають червоний колір). Рецептів їх приготування чимало, і сьогодні ми пропонуємо той, яким поділилися в кулінарному блозі "Кулінарія".

Квашені гострі томати

Інгредієнти:

  • помідори — 1 кг;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • сіль велика — 40 г;
  • перець гострий чилі;
  • перець чорний мелений;
  • петрушка, кріп;
  • вода — 900 г.

Спосіб приготування:

Вибрати міцні, без ушкоджень помідори, помити їх і розрізати вздовж не до кінця.

Перець чилі та зелень дрібно нарізати, часник почистити і пропустити через прес. Усе змішати, додати чорний перець до смаку. Цією сумішшю начинити помідори.

Скласти помідори в банку, потім залити розчином із перевареної води й солі, попередньо розчинивши сіль у воді. За бажання додати 1/2 ложки сухої гірчиці на 1,5 л банку.

Помістити в прохолодне місце на 2-3 тижні, після чого помідори можна вживати в їжу.

Раніше Фокус писав, як приготувати пряні солоні помідори.