Замість сметани для приготування таких фрикадельок можна використовувати вершки.
М'ясні фрикадельки в сметанному соусі ідеально підійдуть як добавка до гарніру на вечерю. Як приготувати таку страву, щоб потішити себе та близьких, розповіла в Instagram кулінарна блогерка Крістіна. Фрикадельки за цим рецептом виходять смачними й дуже ситними.
Фрикадельки в сметанному соусі
Інгредієнти:
- фарш курячий/подрібнене куряче філе — 400 г. Можна взяти яловичий;
- яйце — 1 шт.;
- панірувальні сухарі — 20 г;
- цибуля — 1/2 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- сіль, перець, спеції для курки — до смаку;
- сметана — 5 ст. л. (можна замінити на вершки);
- вода — 200-250 мл;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1/2 шт.;
- перець солодкий — 1/2 шт.;
- сіль, цукор, перець, спеції для курки, трохи карі — до смаку;
- рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
У глибокій мисці змішати курячий фарш, яйце, натерті на тертці або пропущені через м'ясорубку цибулю та часник, панірувальні сухарі, сіль і спеції. Сформувати фрикадельки. Щоб вони краще тримали форму під час смаження, можна покласти їх хвилин на 20 у морозилку.
Обсмажити до готовності на рослинній олії, постійно помішуючи, доки вони не покриються рум'яною скоринкою з усіх боків. Прибрати фрикадельки вбік.
На цій же сковорідці обсмажити цибулю, терту моркву та солодкий перець, попередньо очищений від насіння та порізаний дрібними кубиками або смужками.
Коли овочі стануть золотистими, додати борошно, змішану з водою сметану або вершки та спеції, а потім туди ж викласти фрикадельки, тушкувати до готовності кілька хвилин. Під час подачі їх можна посипати рубаною зеленню.
Раніше Фокус писав, як приготувати веганські фрикадельки до спагеті.