Сирна закуска, яка подається в багатьох грецьких тавернах, готується дуже просто і чудово підійде для перекусу протягом дня.
Складні рецепти зовсім не в характері греків, а ось сир вони дуже люблять і готують з нього безліч простих і дуже смачних страв. Одна з найпопулярніших гарячих закусок у Греції — тірокрокетес — смажені у фритюрі сирні крокети, рецептом яких поділився сайт Smak.ua.
Рецепт приготування тірокрокетес гранично простий і подають їх у багатьох грецьких тавернах. Спробуйте приготувати і ви, щоб порадувати своїх близьких новим смаком.
Інгредієнти
- сухарі мелені — 3 столові ложки;
- яйця — 2 штуки;
- вода — 2 столові ложки;
- сир (будь-який твердий або напівтвердий) — 200 г;
- зелень, спеції — за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Приготування
Крок 1
Підготуйте сухарі для панірування. Для цього наріжте білий хліб кубиками, підсушіть їх у духовці до золотистого кольору. Потім дайте охолонути і подрібніть на крихту будь-яким зручним способом. Для цього підійдуть важка качалка, блендер або кавомолка.
Крок 2
Яйця помийте під проточною водою, обсушіть рушником. Відокремте жовтки від білків. Посуд, у який ви відокремлюєте білки, має бути абсолютно сухим і чистим, щоб білки легше збилися.
Крок 3
Додайте до жовтків воду і розмішайте до однорідності.
Крок 4
Охолодіть білки в холодильнику протягом 10 хвилин. Холодні білки збийте до стану м'яких піків.
Крок 5
Натріть сир на дрібній тертці. Додайте його до білків і обережно перемішайте лопаткою, перевертаючи масу від низу до верху. За бажанням до сирно-білкової маси можна додати дрібно нарубану зелень або улюблені спеції.
Крок 6
Скачайте кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу і приберіть їх у холодильник на 20 хвилин, щоб вони застигли.
Крок 7
Поставте розігріватися олію в сотейнику або фритюрниці. Олії має бути стільки, щоб кулька могла повністю в неї зануритися. Тому для економії краще готувати в посуді невеликого діаметра.
Крок 8
Коли олія добре розігріється, беріть охолоджену сирну кульку, робіть подвійне панірування (сухарі — жовток — сухарі) і опускайте кульку в олію. Будьте обережні з гарячою олією і не кидайте кульки різко, щоб уникнути масляних бризок і опіків.
Крок 9
Обсмажуйте кожну кульку кілька хвилин до золотистого кольору й утворення хрусткої скоринки. Обсмажені крокети викладайте на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія.
Крок 10
Подавайте тірокрокетес як гарячу закуску з улюбленим соусом.
Нагадаємо рецепт гострого соусу канкочі без варіння, цукру та оцту. Таку приправу найчастіше використовують для маринадів, перших і других страв. Особливо сміливі можуть спробувати канкочі як добавку до гарніру.
Раніше Фокус ділився рецептом смачного домашнього фаст-фуду. Курячі крокети за таким рецептом виходять хрусткими зовні і дуже ніжними всередині.