Під час подачі рулетики можна прикрасити гілочками зелені.
Рулетики з баклажанів із начинкою — закуска, яка нікого і ніколи не залишить байдужим. Вони моментально з'їдаються, тому їх на столі ніколи багато не буває. Рекомендуємо вам приготувати таку закуску до приходу гостей за рецептом кулінарної блогерки Крістіни Азізян.
Рулетики з баклажанів із незвичайною начинкою
Інгредієнти:
- баклажани — 2 шт;
- сметана — 2–3 ст. л;
- вершковий сир — 1 ст. л. з гіркою;
- волоські горіхи — 50–80 г;
- зелень (кінза, петрушка, кріп), (можна використовувати і заморожену);
- часник — 1–2 зубчики;
- рослинна олія для смаження;
- помідори чері — 4–6 шт;
- гілочки кропу для прикраси.
Спосіб приготування:
Баклажани порізати поздовжньо на не дуже тонкі слайси та замочити в підсоленій воді на 7–10 хвилин, щоб пішла гіркота. Воду злити, баклажани підсушити паперовими серветками.
На невеликій кількості рослинної олії обсмажити баклажани з двох боків до готовності. Готові слайси викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Для начинки змішати сметану, вершквий сир, порізану зелень, подрібнений часник і дрібно порубані горіхи.
На остиглі слайси баклажана викласти ложкою начинку і згорнути в рулет. Зверху викласти гілочку кропу і придавити половинкою помідора, проткнувши все дерев'яною зубочисткою або шпажкою.
Раніше Фокус писав, як приготувати хрустку закуску зі свіжих овочів у маринаді.