Розділи
Матеріали

Смачні та ніжні пончики: рецепт десерту для любителів солодкого

Оксана Ханас
Фото: Freepik

Готові пончики можна полити будь-яким шоколадом, розтопленим на водяній бані. Зверху їх присипають горіхами, цукатами або іншими інгредієнтами на свій смак.

М'які й ароматні пампушки — страва, яка скрасить навіть найхолодніший вечір. Политі білим шоколадом і посипані фісташками, вони стануть чудовим акордом дня. Як приготувати такі пампушки, розповіли в блозі "Прості рецепти".

Пончики

Інгредієнти:

  • тепле молоко — 300 мл;
  • дріжджі — 2 ч. л;
  • цукор — 100 г;
  • сіль — щіпка;
  • яйце — 2 шт;
  • вершкове масло — 80 г;
  • ванільний цукор для аромату;
  • борошно (до м'якої консистенції) — 600-750 г (+/-50 г).

Спосіб приготування:

Тісто замісити і прибрати в тепле місце на півтори години, після розкачати в не надто тонкий пласт і вирізати пампушки. Зробити це можна склянкою, а кришечкою зробити дірочки. Пончики залишити на присипаній борошном поверхні на 30-40 хвилин під рушником на вистоювання. Вони збільшаться в розмірі, стануть пухкими.

Обсмажити пампухи на добре розігрітій олії з двох боків до рум'яності. Готові пампухи прикрасити розтопленим на водяній бані, молочним або чорним шоколадом і посипати фісташками або арахісом.

Читайте також:

Пишні пончики з начинками: як приготувати ласощі на святковий стіл

Пончики з сиром: найкраща закуска, яка не потребує кулінарних навичок

З картоплею та варенням: як приготувати традиційні ніжні пампушки