Ароматний і добре промаринований балик — нескладна для приготування страва. Незважаючи на те, що це займе певний час, результат вас порадує.
Балик — продукт, можна сказати, делікатесний. Однак приготувати його можна і в домашніх умовах, істотно заощадивши гроші. Для цього достатньо купити ошийок, правильно його замаринувати й відправити в духовку. І смак у нього буде не гіршим, ніж у покупного. Як приготувати балик у домашніх умовах, розповіли в кулінарному блозі "Кулінарія".
Домашній балик
Інгредієнти:
- свинячий ошийок — 1 кг;
- сіль — 50 г;
- цукор — 1 ч. л;
- суха аджика — 2 ч. л;
- паприка — 1 ч. л;
- часник сухий — 1 ч. л;
- коріандр зерновий — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Свинячий ошийок добре промити, висушити паперовим рушником. Тонким ножем зробити в м'ясі проколи.
Цукор змішати з сіллю, втерти в м'ясо. Щільно замотати його в плівку і відправити на п'ять днів у холодильник.
Через п'ять днів м'ясо дістати, вимочити у воді годину і знову просушити. У ступці змішати всі спеції і добре втерти їх у м'ясо, повністю обробивши весь шматок.
Зробити сітку з нитки або загорнути м'ясо в готову. Відправити балик у духовку запікатися на 2,5 години за температури 100 градусів.
За 30 хвилин до кінця випікання перевернути м'ясо на інший бік. Після випічки вийняти і дати повністю охолонути.
Читайте також:
Курячі стегенця по-французьки: як легко приготувати вишукану страву
Запечена свиняча вирізка з чорносливом у духовці: рецепт святкової страви
Святковий рецепт. Як приготувати м'ясо по-французьки з ананасами