Розділи
Матеріали

Ситно і смачно: рецепт лінивих котлет без смаження

Оксана Ханас
Фото: KamranAydinov/freepik

Котлети виходять ніжними та дуже соковитими. Такі припадуть до смаку і дітям, і дорослим.

Якщо думаєте, чим би смачним порадувати себе чи близьких на обід, приготуйте печені котлети. Їх ще називають котлетами для ледачих, оскільки готуються вони дуже просто, а виходять неймовірно смачними. Своїм перевіреним рецептом цієї страви поділилася кулінарна блогерка Оксана Крецул.

Котлети для ледачих

Інгредієнти:

  • куряче філе — 750 р;
  • пармезан — 60 г;
  • часник — 6 зубчиків;
  • сметана — 1-2 ст. л;
  • цибуля — 1 велика або 2 маленьких головки;
  • масло — 150 г;
  • манка — 5-6 ст. л;
  • спеції та сіль — за смаком;
  • кунжут, кмин;
  • олія оливкова для змащування.

Читайте також:

Котлети без м'ясного фаршу: рецепт смачної страви

Рибні котлети із секретним інгредієнтом: проста страва без зайвого клопоту

Котлети по-данськи з крекерами: простий рецепт зі свинячого фаршу

Спосіб приготування:

Філе, пармезан, часник, цибулю перебити в блендері в однорідну масу. Перед тим, як складати продукти в чашу блендера, поріжте їх на шматочки. Додати олію, манку, спеції, все перемішати. Залишити масу на 15 хвилин, щоб вона настоялася і набралася смаку.

Сформувати котлети, присипати кунжутом або кмином, викласти на змащене деко і запікати 30-40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Готовим котлетам дати охолонути і можна подавати до столу з будь-яким гарніром.

Читайте також:

Курячі котлети з грибами: рецепт ситної добавки до будь-якого гарніру

Рубані котлети з курячої грудки з крохмалем і майонезом: простий рецепт смачної страви

Рубані курячі котлети з сирною начинкою: соковиті, м'які та приголомшливо смачні