Розділи
Матеріали

Картопля, запечена в заливці: рецепт смачної страви на вечерю

Оксана Ханас
Фото: ivanka.family/instagram

Готову картоплю перед подачею на стіл посипте дрібно нарізаною зеленню. Так вона буде ще смачнішою й ароматнішою.

Картопля, запечена зі свининою або будь-яким іншим м'ясом у смачнючій заливці, — прекрасна ідея на вечерю для всієї родини. Готувати її не так вже й складно, а результат вразить. Процес приготування цієї страви показала й описала кулінарний блогер Іванна.

Картопля, запечена в заливці

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • свинина — 500 г;
  • болгарський перець — 1 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • спеції: сіль, перець, паприка;
  • майонез — 4 ст. л;
  • вода — 400 мл;
  • твердий сир — 100 г;
  • зелень.

Спосіб приготування:

Картоплю очистити, помити та нарізати на кубики. Додати до неї м'ясо, порізане шматочками, порізані цибулю і болгарський перець, спеції, майонез, сметану і гарненько це все перемішати. Форму застелити пергаментним папером і перекласти туди масу, залити холодною водою. Накрити форму фольгою і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-50 хвилин.

Готову картоплю дістати і посипати тертим твердим сиром. Відправити ще на кілька хвилин у духовку. Готову страву посипати зеленню і можна подавати до столу.

Читайте також:

Запечена картопля на вечерю: справжній рецепт гратена дофінуа

Картопляне суфле: як приготувати просту та вишукану страву

Курячі котлети з грибами: рецепт ситної добавки до будь-якого гарніру