Розділи
Матеріали

Універсальна закуска за 2 хвилини: рецепт дуже простої страви зі шпротами

Оксана Ханас
Фото: kristinazizian/instagram

Приготовану так закуску можна використовувати для начинки тарталеток, намазки на бутерброди тощо.

Шпроти — один із найуніверсальніших і найулюбленіших продуктів для приготування різноманітних рибних закусок. Їх подають на бутербродах, додають у закусочні рулети і використовують безліччю інших способів. Сьогодні ми рекомендуємо приготувати дуже смачну закуску, яка однаково добре підійде як як намазка на бутерброд, так і для начинки тарталеток. Своїм перевіреним рецептом поділилася кулінарний блогер Христина Азізян.

Закуска зі шпротами

Інгредієнти:

  • чорний хліб;
  • плавлений сир — 2 шт;
  • мариновані огірки — 3-4 шт;
  • кріп;
  • шпроти — 1 банка
  • часник — 1-2 зубчики.

Спосіб приготування:

У чашу блендера скласти сир, огірки, часник і зелень, усе подрібнити до однорідності. Хліб нарізати на трикутники, змастити намазкою товстим шаром, зверху покласти шпрот, гілочку кропу і кружечок маринованого огірка.

Також можна за допомогою кондитерського мішка в тарталетку гарно викласти намазку і зверху покласти шпрот і кріп.

Третій варіант закуски — змастити цією масою аркуш лаваша і загорнути рулетом, а під час подачі порізати на порційні шматки.

Читайте також:

Закуска з консервованого тунця: рецепт смачної та швидкої страви

Запечені картопляні чіпси: як приготувати смачний перекус

Паштет зі шпротів із вершками та коньяком: смачна закуска за 15 хвилин