Розділи
Матеріали

Смачна скумбрія: покроковий рецепт простої страви

Дар'я Бережна
Фото: t.me/topretsept | Запечена скумбрія

Скумбрія в духовці з гірчицею виходить надзвичайно ароматною і смачною. Уся справа — в особливому маринаді.

Скумбрія — це недорога, але смачна риба, яку можна зробити ще смачнішою, використовуючи особливий маринад. До його складу входять гірчиця, мед, лимонний сік, прованські трави. І вони трохи приглушують різкуватий запах запеченої скумбрії. Фокус розповість, як її приготувати.

Запечена скумбрія

Інгредієнти:

  • скумбрія — 600 г;
  • ріпчаста цибуля — 150 г;
  • гірчиця — 120 г;
  • мед — 30 г;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • сушені прованські трави — 2 ч. л.;
  • сік і цедра 1 лимона;
  • петрушка, кріп, сіль, свіжомелений чорний перець.

Спочатку підготуйте всі інгредієнти. Якщо скумбрія у вас морожена, то розморозьте її в холодильнику. Ночі має вистачити. Вимийте рибу, відріжте голову, черевце випатрайте. Промийте скумбрію зсередини. І наріжте товстими скибочками.

Приготуйте маринад. До меду додайте гірчицю, соєвий соус, прованські трави, лимонний сік і цедру. Ретельно перемішайте, щоб вийшов соус однорідної консистенції. Трохи посоліть і поперчіть.

Скумбрію викладіть у миску. Полийте маринадом і закрийте миску. Приберіть у холодильник на 1 годину.

Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Петрушку дрібно наріжте. Викладіть на дно форми для запікання.

Зверху розподіліть скумбрію і полийте маринадом, що залишився в мисці. Духовку нагрійте до 190°C. Запікайте скумбрію 25-30 хвилин. На стіл рибу можна подати з відвареною картоплею.

Для запікання скумбрії краще взяти діжонську гірчицю. У неї більш делікатний смак.

Читайте також:

Універсальна закуска за 2 хвилини: рецепт дуже простої страви зі шпротами

Відбивні зі свинини в маринаді: рецепт м'ясної страви на обід

Куряча ковбаса в духовці: рецепт корисної та апетитної страви