Розділи
Матеріали

Пухкі булочки з сирною начинкою: рецепт ніжної випічки

Оксана Ханас
Фото: chudnova.food

У начинку для таких булочок можна додавати родзинки, журавлину або інші ягоди.

Традиційно на Масляну в Україні готували не лише дріжджові вареники з сиром, а й різноманітну випічку з сиром та маслом. З цієї нагоди кулінарна блогерка Таті Чуднова поділилася перевіреним рецептом ніжних і пишних булочок із сиром.

Булочки з сиром

Для тіста:

  • теплий кефір — 250 мл;
  • живі дріжджі — 19 г;
  • цукор — 80 г;
  • борошно — 550 г;
  • яйця — 2 шт;
  • масло — 50 г.

Для начинки:

  • сир — 380 г;
  • цукор — 80 г;
  • яйця — 1 шт;
  • журавлина/родзинки — за бажанням.

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо опару. До теплого кефіру додати столову ложку цукру, живі дріжджі та дві склянки борошна, все добре перемішати і залишити під плівкою на 15 хвилин, щоб утворилася пишна шапочка.

Далі відправити в тісто яйця кімнатної температури та цукор, що залишився, знову все перемішати. Потроху ввести просіяне борошно і замісити тісто. Додати рослинну олію і замішувати тісто приблизно 7 хвилин. Покласти його в миску під рушник/плівку і поставити в тепле місце на 1-1,5 години.

Коли тісто добре піднялося, дістати його з миски, обім'яти й поділити на шість рівних частин, скачати їх у кульки й викласти на деко. Накрити рушником і дати відпочити ще 20 хвилин.

Інгредієнти для начинки змішати.

У булочках зробити заглиблення, як показано на відео, за допомогою склянки. У кожне покласти по 1-1,5 столових ложки начинки і змастити тісто жовтком.

Випікати булочки в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.

Читайте також:

Хрусткі булочки швидко і без клопоту: рецепт ідеальної випічки до сніданку

Смачні булочки із солодкою начинкою: покроковий рецепт

Надзвичайно смачний бургер із яловичиною та сиром: рецепт популярного перекусу