У начинку для таких булочок можна додавати родзинки, журавлину або інші ягоди.
Традиційно на Масляну в Україні готували не лише дріжджові вареники з сиром, а й різноманітну випічку з сиром та маслом. З цієї нагоди кулінарна блогерка Таті Чуднова поділилася перевіреним рецептом ніжних і пишних булочок із сиром.
Булочки з сиром
Для тіста:
- теплий кефір — 250 мл;
- живі дріжджі — 19 г;
- цукор — 80 г;
- борошно — 550 г;
- яйця — 2 шт;
- масло — 50 г.
Для начинки:
- сир — 380 г;
- цукор — 80 г;
- яйця — 1 шт;
- журавлина/родзинки — за бажанням.
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо опару. До теплого кефіру додати столову ложку цукру, живі дріжджі та дві склянки борошна, все добре перемішати і залишити під плівкою на 15 хвилин, щоб утворилася пишна шапочка.
Далі відправити в тісто яйця кімнатної температури та цукор, що залишився, знову все перемішати. Потроху ввести просіяне борошно і замісити тісто. Додати рослинну олію і замішувати тісто приблизно 7 хвилин. Покласти його в миску під рушник/плівку і поставити в тепле місце на 1-1,5 години.
Коли тісто добре піднялося, дістати його з миски, обім'яти й поділити на шість рівних частин, скачати їх у кульки й викласти на деко. Накрити рушником і дати відпочити ще 20 хвилин.
Інгредієнти для начинки змішати.
У булочках зробити заглиблення, як показано на відео, за допомогою склянки. У кожне покласти по 1-1,5 столових ложки начинки і змастити тісто жовтком.
Випікати булочки в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
Читайте також:
Хрусткі булочки швидко і без клопоту: рецепт ідеальної випічки до сніданку
Смачні булочки із солодкою начинкою: покроковий рецепт
Надзвичайно смачний бургер із яловичиною та сиром: рецепт популярного перекусу