Розділи
Матеріали

Минтай, тушкований у молочно-часниковому соусі: рецепт апетитної страви до вечері

Оксана Ханас
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/1939

Рибу, приготовану таким способом, можна подавати як окрему страву або як добавку до гарніру.

Якщо продумуєте рибне меню на вечерю, рекомендуємо приготувати минтай, тушкований у молочно-часниковому соусі, за рецептом із блогу "Кулінарія". Це досить бюджетна, але дуже смачна страва, яку можна їсти як окремо, так і як добавку до гарніру.

Минтай, тушкований у молочно-часниковому соусі

Інгредієнти:

  • минтай (філе) — 400 г;
  • масло вершкове 82,5% — 70 г;
  • молоко — 300 мл;
  • борошно — 1 ст. л;
  • часник — 2 зубчики;
  • розмарин сушений — 1 ч. л;
  • лавровий лист — 1 шт;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

Філе нарізати невеликими шматочками. У сотейник викласти вершкове масло, розтопити на невеликому вогні. Додати в масло борошно і перемішати.

Влити молоко невеликими порціями, помішуючи постійно соус вінчиком. Варити до загустіння — 2-3 хвилини.

Часник нарізати пластинами. Лавровий лист розламати на дрібні шматочки. Додати в соус часник, розмарин, лавровий лист, сіль і дрібку меленого перцю. Перемішати. Рибу викласти в соус. Перемішати. Тушкувати 7-8 хвилин на невеликому вогні.

Читайте також:

Риба, тушкована з морквою: рецепт дієтичної страви

Риба у вершковому соусі: рецепт вишуканої страви до вечері

Тріска під вершково-шпинатним соусом: рецепт приготування ніжної риби