Розділи
Матеріали

Найкраща закуска: гриби, мариновані з часником

Оксана Ханас
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/1971

Найчастіше для маринування використовують печериці, але можна взяти й будь-які інші гриби.

Гриби як закуску використовують уже дуже давно і з великим успіхом. Хтось ставить на стіл мариновані лісові гриби, хтось купує їх у магазині. Ми ж пропонуємо приготувати мариновані з часником печериці за рецептом із кулінарного блогу "Консервація".

Закусочні гриби, мариновані з часником.

Інгредієнти:

  • печериці (або інші гриби) — 1 кг;
  • оцет 9% — 4 ст. л;
  • сіль — 2 ст. л;
  • цукор — 1 ст. л;
  • часник — 2 зубчики;
  • перець чорний горошком:
  • лист лавровий.

Спосіб приготування:

Гриби помити і відварити в киплячій воді протягом двох-трьох хвилин. Зцідити і трохи охолодити, після чого додати рубаний часник, сіль, оцет, цукровий пісок, лавровий лист, перець горошком.

Влити холодну кип'ячену воду, щоб гриби були покриті. Масу перемішати, поставити в холодильник на день.

Маленькі гриби можна маринувати повністю, великі краще порізати на частини. Деякі види грибів, наприклад підосичник, після нарізування темніють. Щоб запобігти цьому, потрібно покласти їх у підсолену або підкислену лимонною кислотою воду.

Читайте також:

Банош із грибами та шкварками: рецепт ситної страви для всієї родини

Ідеально до вечері: рецепт запіканки з рисом і грибами

Печеня з куркою, грибами та картоплею: простий рецепт ароматної та ситної страви