Розділи
Матеріали

Апельсинова заправка: рецепт оригінальної добавки до салатів

Оксана Ханас
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/1975

Така заправка зробить смак овочевого салату більш яскравим та освіжаючим.

Апельсинова заправка для салату — це дуже цікава добавка до страви, оскільки має цікавий смак. Вона не широко поширена на наших кухнях, і дарма, оскільки такий інгредієнт додасть салату нових барв. Як її приготувати, розповіли в кулінарному блозі "Консервація/Кулінарія".

Апельсинова заправка для салату

Інгредієнти:

  • апельсин — 1 шт;
  • червоний винний оцет — 2 ст. л;
  • м'ята — 1 ст. л;
  • перець чилі — 1/3 стручка;
  • оливкова олія — 120 г;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

З апельсина вичавити сік у глибоку миску, додати до нього оцет і оливкову олію, перемішати.

М'яту дрібно нарізати, а чилі покришити на маленькі шматочки. Додати до апельсинового соку, все добре перемішати. Заправка готова.

Таку заправку можна використовувати для салату з міксу салатного листя, зелені та апельсинових часточок. Він виходить освіжаючим і легким та ідеально підходить до м'ясних і рибних страв.

Читайте також:

Два в одному: рецепт заправки для борщу, яку можна використовувати, як салат

Ситна страва на вечерю: рецепт оригінального салату з копченої скумбрії

Рецепт оригінальної заправки для "Олів'є"