Це печиво не менш відоме, ніж торт "Захер". Але приготувати його набагато простіше.
Найвідомішим десертом Австрії та Відня традиційно вважають торт "Захер". Але смачне печиво приготувати ще простіше. Головна вимога — це густе варення або джем з кислинкою. Рецептом поділились на сайті Shuba.Life.
Хто вигадав рецепт цього смачного печива – невідомо. Але подавали його у місцевих кав’ярнях ще декілька століть тому. Готується воно з пісочного тіста та густим джемом, або варенням.
Віденське печиво
Інгредієнти:
- борошно — 300 г;
- масло вершкове 73% — 220 г;
- два яйця;
- цукор — 150 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль — 5 г;
- джем (наприклад вишневий) — 150 г.
Вершкове масло доведіть до рідкого стану. Додайте цукор і перемішайте, поки не розчиниться. Додайте яйця та дрібку солі і перемішайте вінчиком до однорідності. Нвеликими порціями додайте просіяне з розпушувачем борошно, поступово замішуючи тісто.
Більшу частину тіста розкачайте на деко, застелене пергаментом, з меншої частини сформуйте кулю. Поставте деко з тістом в холодильник на півгодини, які і кулю з тіста.
Після пласт тіста замастіть варенням або джемом, зверху натріть решту тіста. Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180°С. Потім остудіть та наріжте на квадратики.
Читайте також:
Пісний торт "Наполеон": без масла, яєць і молока
Желейний торт без клопоту: рецепт красивого і смачного десерту
Ажурні млинці на дріжджах: покроковий рецепт