Розділи
Матеріали

Хрусткі картопляні палички: рецепт оригінальної страви до вечері

Оксана Ханас
Фото: svetik_rezepte/instagram

Відразу після смаження готові палички слід викласти на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир

Хрусткі картопляні палички — страва, яку напевно оцінять любителі смаженої картоплі. Як приготувати їх, розповіла і показала кулінарна блогерка Світлана Бауер. Такі палички особливо сподобаються дітям, а якщо до них подати кетчуп або будь-який інший соус, то від них не залишиться сліду вже за кілька хвилин.

Хрусткі картопляні палички

Інгредієнти:

  • картопля — 5 шт;
  • сухий часник — 1 ч. л;
  • паприка — 1 ч. л;
  • сіль — 0,5 — 1 ч. л;
  • крохмаль — 100 г;
  • рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

картоплю помити, почистити, порізати кубиками і відварити в підсоленій воді. Потім воду злити, додати до картоплі сушений часник, паприку, перець і за потреби досолити. Зробити пюре без грудочок. Туди ж вмішати крохмаль і знову все пюрирувати до однорідної маси.

Отримане тісто викласти на пергаментний папір, зверху накрити ще одним аркушем паперу і розкачати масу в млинець завтовшки 0,5-1 см. Нарізати його смужками однакової ширини.

У сковороді розігріти олію й обсмажити в ній картопляні палички з двох боків до золотистої скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

Читайте також:

Деруни по-гуцульськи: рецепт смачної української страви

Два в одному: рецепт запеченої картоплі з цвітною капустою та сиром

Запіканка з картоплі, яловичого фаршу та грибів: рецепт ситної та смачної вечері