Начинка з горіхів, змішаних з яблучним соком і цукром, надає випічці неймовірно багатого і насиченого смаку.
Любителям дріжджової випічки і горіхового смаку, напевно, сподобається дріжджовий рулет із горіховою начинкою. Рецептом цього смачного десерту поділилися в телеграм-каналі "Кулінарні рецепти". Рекомендуємо приготувати цю смачну випічку і потішити себе та рідних.
Дріжджовий рулет із горіховою начинкою
Інгредієнти:
Для тіста
- пресовані дріжджі — 10 г;
- цукор — 1 ст. л;
- молоко — 125 мл;
- борошно — 250 г;
- жовток — 1 шт;
- солі — ⅓ ч. л;
- рослинна олія — 1 ст. л;
- яйце для змащення — 1 шт.
Для начинки:
- волоські горіхи — 500 г;
- яблучний сік — 70 мл;
- цукор — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
У мисці змішати пресовані дріжджі, розтерши їх між пальцями, тепле молоко і цукор. Залишити на 10 хвилин, щоб дріжджі розійшлися.
Змішати борошно, жовток, сіль і олію, додати отриману суміш в опару. За потреби додати трохи борошна, до 30 грамів, щоб було легше замішувати.
Сформувати з готового тіста кульку, покласти у велику миску і накрити плівкою. Залишити тісто підходити протягом 50 хвилин.
Поки тісто підходить, готуємо начинку. Для цього яблучний сік розігріти, щоб він був гарячим. Горіхи перебити в блендері до стану крихти, змішати їх із цукром і яблучним соком.
Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто обім'яти, присипати робочу поверхню борошном і розкачати тісто в прямокутний пласт завтовшки 0,5-0,7 мм.
Посипати тісто начинкою, розподіляючи по всій поверхні, але відступаючи 3-4 см від країв. Загорнути бічні краї всередину і скрутити рулет.
Деко застелити пергаментним папером і перекласти рулет на нього швом донизу.
Збити яйце, змастити ним дріжджовий рулет за допомогою силіконового пензлика. Випікайте рулет 30 хвилин.
Коли рулет охолоне, можна розрізати його на шматочки і подавати до столу.
Читайте також:
Солодкі рулети з лаваша: рецепт дуже простих і швидких десертів
Хрусткі зовні, соковиті всередині: рецепт дуже смачних курячих рулетів
Закусочний рулет із моркви: рецепт постої страви для свят і в будні